Skæbnemøde: Opsøgte forfatter uden at vide det var hans far

Først i en alder af 62 fandt Michael Bramming ud af, at hans virkelige far var en forfatter, han beundrede.

Michael Bramming var stor beundrer af forfatter Kelvin Lindemann, der fik sit gennembrud i 1942 med romanen Huset med det grønne træ. (© Anders Lindemann)

De fleste 62-årige har for længst været igennem deres værste identitetskriser. Men ikke Michael Bramming. For først i denne sene alder opdager han, at hans liv er baseret på en stor løgn.

- Jeg blev dybt chokeret. Jeg blev rystet i mit inderste og tænkte: Jamen, hvem er jeg egentlig?, siger Michael Bramming.

Kontakter forfatter

Mysteriet begynder i starten af 70'erne, da Michael Bramming læser en artikel i avisen skrevet af Kelvin Lindemann, der i sin tid var en kendt forfatter og kulturdebattør.

Michael Bramming beundrer allerede Kelvin Lindemann for hans bøger og bliver så begejstret og fascineret af hans artikel om evolutionsteori, at han beslutter sig for at kontakte forfatteren. Det resulterer i et møde over en frokost.

- Han var et utroligt vidende og interessant menneske at møde, og jeg kunne ikke dy mig for at spørge om en hel masse. Han fortalte vidt og bredt, og det var lige noget for mig, siger Michael Bramming, der var benovet over, at "en kendt forfatter" ville møde ham.

Baseret på en løgn

Omkring 20 år senere i starten af 90'erne dør Michael Brammings forældre. I et par efterladte breve sendt mellem moren og faren i 30'erne, opdager Michael Bramming til sit store chok, at hans liv er baseret på en løgn.

Brevene gør det klart for ham, at den mand, han hele livet har kaldt for far, umuligt kunne være hans biologiske far.

Midt i sit livs største identitetskrise kontakter Michael Bramming Roskilde Domkirke, hvor han er døbt, for at opklare, om kirkebogen røber noget om hans rigtige fars identitet. Og han har svært ved at tro på det, han finder ud af.

Opdager sin sande far

Det viser sig, at Kelvin Lindemann, forfatteren, han havde beundret og mødt, ved hans dåb havde vedkendt sig at være biologisk far til Michael. Uden at vide det havde Michael Bramming altså siddet over for sin rigtige far i starten af 70'erne.

- Jeg stirrede vantro på kopien af kirkebogsnotatet, og tænkte, jamen, det var jo ham, jeg havde mødt. Det var både utroligt og fantastisk, siger Michael Bramming.

20 år efter de to mænds møde opsøger Michael Bramming igen Kelvin Lindemann med sin nye viden.

Det viser sig, at Kelvin Lindemann havde lovet aldrig at give sig til kende over for Michael Bramming, og det løfte havde han holdt. Far og søn når at få et godt forhold til hinanden, inden Kelvin Lindemann dør i 2004.

Ved begravelsen viser det sig dog, at der var mange andre, der ikke kendte til Kelvin Lindemanns store hemmelighed.

Denne artikel er skrevet af Kelvin Lindemanns barnebarn, Anders Lindemann, der har lavet P1 Dokumentar om Kelvin Lindemanns person og om hans mange hemmeligheder.

FacebookTwitter