Superstjerne afslører private detaljer i ny bog: Udgav hemmeligt album i 'mørk' periode

Mariah Carey fortæller for første gang om sit liv i ny selvbiografi.

Mariah Carey har foreløbig udgivet 15 album, hvoraf det seneste, 'Caution', udkom i 2018. Nu er hun for første gang i sin 30 år lange karriere bogaktuel. (Foto: ANGELA WEISS © AFP or licensors)

Hun er en den kunstner, der har haft næstflest nummer ét-singler i USA - nogensinde. Hun har solgt mere end 200 millioner album og er dermed en af de bedst sælgende kunstnere i musikhistorien.

Og nå ja; så har hun også været leveringsdygtig i saftige historier fra sit privatliv de seneste 30 år.

Det er naturligvis supervokalisten Mariah Carey, der står bag kæmpehits som 'Hero', 'We Belong Together' og ikke mindst 'All I Want For Christmas Is You', vi taler om.

Men hvem er kvinden med den store stemme, de mange guld- og platinplader og forsidehistorier egentlig? Altså, hvis hun selv skal fortælle sin historie?

Det kan man få svar på i Mariah Careys spritnye selvbiografi, 'The Meaning of Mariah Carey', der udkommer i dag, og som bliver heftigt citeret i de amerikanske medier.

Vi har samlet nogle af de mest opsigtsvækkende bidder fra den cirka 50-årige - hendes rigtige alder er ikke officielt kendt! - sangerindes liv herunder.

Lyt til Mariah Careys nummer ét-hit fra 2005, 'We Belong Together', mens du læser videre:

0:00
1

En udfordring at have en hvid mor og sort far

En ung Mariah Carey i 1991 kort efter gennembruddet med det selvbetitlede debutalbum fra året inden. (© Scanpix)

I bogen skriver Mariah Carey om, hvor hårdt det var for hende ikke at have nogen at spejle sig i som barn.

Som datter af en hvid mor og en sort far var der efter sigende ingen andre, der lignede hende. Selv ikke hendes egne søskende, som hun følte hadede hende for at være "det gyldne barn", der kunne passere som hvid.

Det blev ikke bedre af, at "lille Mariah" boede hos den hvide mor i et mestendels hvidt nabolag store dele af tiden.

2

Et voldeligt barndomshjem

Mariah Carey optæder med 'We Belong Together' ved MTV Movie Awards i 2005. (Foto: Fred Greaves © Scanpix)

Mariah Carey havde ikke ligefrem det, man kan kalde for en tryg opvækst. I bogen fortæller hun om et voldeligt barndomshjem, hvor faren og broren ofte toppedes.

Hun fortæller også om en episode, hvor faren kastede moren så hårdt mod en væg, at moren faldt bevidstløs om. Politiet blev kaldt ud til Carey-hjemmet ved mere end én lejlighed og skal ved én af dem efter sigende have sagt:

- Hvis det her barn overlever, er det et mirakel.

3

Stormomsust ægteskab med musikboss

Tommy Mottola og Mariah Carey var gift fra 1993 til 1998. (Foto: John Barrett/Shutterstock © Scanpix)

Mariah Carey var gift med pladeselskabsbossen Tommy Mottola i årene 1993-1998, og hun tilskriver store dele af sin karrieres succes til netop denne mand.

Ægteskabet var dog langt fra nogen dans på roser. Carey beskriver i bogen, hvordan hans konstante tilstedeværelse føltes "fortættet og undertryggende".

Blandt hendes erindringer om ægteskabet er der en episode, hvor han skulle have truet hende med smørkniv.

- Hvorfor opfører du dig, som om du håndterer en normal situation? Det er ikke normalt, skal hendes terapeut have sagt til hende, da hun og Mottola forsøgte sig med parterapi.

4

Udgav hemmeligt grunge-album

Mens hun hittede i eget navn med hits som 'Fantasy' og 'One Sweet Day', udforskede Mariah Carey andre sider af sin musikalitet i samarbejde med den mere rockede gruppe Chick. (Foto: Rose Hartman © Getty Images)

I midten af 1990'ene var Mariah Carey på toppen af sin karriere, og den ene store ballade efter den anden blev kæmpehits verden over. Men parallelt med hun indspillede albummet 'Daydream' fra 1995, havde Carey også fingeren med i et helt andet projekt, afslører hun for første gang i sin selvbiografi.

Hun skrev, producerede og sang nemlig kor på gruppen Chicks album 'Someone's Ugly Daughter'. Et album, som ikke er tilgængeligt på nogle streamingtjenester, men som nu bliver solgt brugt for op imod 1.000 dollar på Amazon.

- Det var kun for sjov, men det hjalp mig gennem en mørk periode, skriver Mariah Carey blandt andet.

5

Det store filmflop

Mariah Carey i filmen 'Glitter', der har fået en lidet imponerende score på seks procent på filmsitet Rotten Tomatoes. (© Photoshot. All rights reserved.)

Selvom hun ikke lægger kortene direkte på bordet i forhold til, hvorfor hendes storstilede debut som skuespiller i 'Glitter' fra 2001 blev så stort et flop, som det gjorde, så åbner hun dog op om processen omkring filmen.

Hendes pr-kampagne i forbindelse med filmen, der blandt andet inkluderede, at hun crashede MTV-programmet 'TRL', kom nemlig "for sent og for rodet", indrømmer hun.

Carey medvirkede i øvrigt senere i den roste film 'Precious', hvor hun spillede socialrådgiver. Filmen fik to Oscar-statuetter ved prisuddelingen i 2010.

6

Alt det, hun ikke fortæller

Mariah Carey til filmfestivalen i Cannes i 2009. Carey deltog på grund af sin medvirken i den roste film 'Precious'. (Foto: Shutterstock © Scanpix)

I bogen bruger Mariah Carey plads på at rose sangere som Cindy Mizelle, Aretha Franklin og Aaliyah.

Til gengæld bruger hun kun meget lidt plads på at tale om Whitney Houston, som hun ellers udgav kæmpehittet 'When You Believe' med.

En meget omtalt påstået affære med rapperen Eminem bliver heller ikke nævnt med et ord.

Hvorvidt hun har tænkt sig at indvie verden i det og andre ubesvarede spørgsmål i en eventuel opfølger til 'The Meaning of Mariah Carey' kan kun tiden vise.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk