Tarantino springer ud som forfatter: En af hans bedste film fortsætter som bog

Quentin Tarantino har underskrevet en aftale om at skrive to bøger - den ene er en bogversion af 'Once Upon a Time… in Hollywood'

Quentin Tarantino vil skrive en bogversion af sit hit 'Once Upon a Time… in Hollywood'. (Foto: Vittorio Zunino Celotto © Getty Images)

De sidste tre årtier har vi været vant til, at hver eneste filmpremiere med ordene "fra instruktøren Quentin Tarantino" har været et tag-selv-bord af overlegen dialog og Hollywoods største stjerner.

Tænk bare på 'Pulp Fiction', 'Inglorious Basterds' og 'Once Upon a Time… in Hollywood', hvor stjerner som John Travolta, Brad Pitt, Uma Thurman, Jamie Foxx og Leonardo DiCaprio alle har prydet rollelisten.

Men det er ikke endnu en stjernespækket film, som den 57-årige instruktør kaster sig over som sit næste projekt.

Han skal i stedet skrive bøger, skriver mediet Deadline.

Fortsættelse af filmunivers

Quentin Tarantino har indgået en aftale med forlaget Harper om at skrive to bøger, hvoraf den ene er en fortsættelse af hans eget filmunivers.

Han skal nemlig skrive en bogversion af 'Once Upon a Time… in Hollywood', som efter planen skal udkomme næste sommer.

Bogen bliver en forlænget udgave af filmen fra 2019, som også fortæller nye historier om hovedkaraktererne, Rick Dalton og Cliff Booth, der blev spillet af Leonardo DiCaprio og Brad Pitt.

- I 70'erne var de første voksenbøger, jeg læste, romanudgaver af film. Og den dag i dag har jeg stadig en stor forkærlighed for denne genre. Som filmroman-nørd er jeg stolt over at annoncere 'Once Upon A Time In Hollywood' som mit bidrag til denne ofte oversete, men elskede subgenre i litteratur.

- Jeg er også spændt på at udforske mine karakterer og deres verden yderligere i en litterær rejse, som (forhåbentligt) kan stå på lige fod med sin filmiske pendant, udtaler Quentin Tarantino ifølge Deadline.

Her ses Leonardo DiCaprio og Brad Pitt på den røde løber i Cannes, hvor 'Once Upon a Time... in Hollywood' fik verdenspremiere i 2019. De spillede de bærende roller i filmen. (Foto: Toni Anne Barson © Getty Images)

Kæmpe kritikersucces

'Once Upon a Time… in Hollywood' var en af de allermest hypede film i hele 2019, da den fik premiere på filmfestivalen i Cannes.

- Voksne mennesker kravlede over rækværk for at overhale hinanden. Masen og skubben. Vrede og hvislende stemmer, skrev DR's filmanmelder Per Juul Carlsen om de scener, der udspillede sig ved verdenspremieren i Cannes, hvor han var en af de heldige, der havde fået adgang.

Hypen skyldtes blandt andet, at det var første gang, at to af Hollywoods allerstørste stjerner, Leonardo DiCaprio og Brad Pitt, spillede med i samme film.

- Så bliver det ikke meget større, hvad angår mandlige amerikanske filmstjerner, som Per Juul Carlsen skrev i sin anmeldelse, hvor han i øvrigt gav 'Once Upon a Time… in Hollywood' seks ud af seks stjerner.

- Der er måske ikke så mange enestående scener som i 'Pulp Fiction', men i sin helhed, som en historie med dybde og perspektiv, har Tarantino aldrig været bedre end i 'Once Upon a Time in Hollywood,' konkluderede han.

Quentin Tarantinos niende film var ikke kun en anmelderfavorit, den var også en biografsucces herhjemme, hvor den solgte 314.000 biografbilletter i 2019.

'Once Upon a Time… in Hollywood' gik også sin sejrsgang til nogle verdens største og mest prestigefyldte filmpriser.

Den vandt fire Golden Globes for 'Bedste film', 'Bedste komedie eller musical', 'Bedste mandlige birolle' (Brad Pitt) og 'Bedste manuskript' (Quentin Tarantino).

Til Oscar-uddelingen var den desuden nomineret ti gange, hvor den endte med at vinde for 'Bedste scenografi' og 'Bedste mandlige birolle' (Brad Pitt).

Her ses Quentin Tarantino med en Oscar-statuette i hånden tilbage i 2013. Han vandt for 'Bedste originale manuskript' for 'Django Unchained'. (Foto: Jason Merritt/TERM © Getty Images)

Skriver også fagbog

Som tidligere beskrevet har Quentin Tarantino underskrevet en aftale om at skrive to bøger. Den anden bog skal hedde 'Cinema Seduction' og er en non-litterær bog, som dykker ned i 70'ernes film.

Af forlaget Harper bliver bogen beskrevet som "et dybt dyk ned i 1970'ernes film med et rigt mix af essays, anmeldelser og spekulative "hvad hvis"-tankescenarier fra en filmverdens mest hyldede instruktører".

Og det kan meget vel være, at fremtiden for Quentin Tarantino bliver som forfatter.

Sidste år udtalte han i hvert fald, at han vil gå på pension, når han har lavet ti film.'Once Upon a Time… in Hollywood' var hans niende.

- Jeg tror, enden er nær for mig, når det kommer til biograffilm, fortalte han sidste år til GQ Australia ifølge nyhedbureauet AP.

- Jeg ser mig selv skrive filmbøger og påbegynde at skrive til teateret, så jeg vil stadig være kreativ.

Quentin Tarantino har endnu ikke annonceret planerne for sin tiende og måske sidste film.

FacebookTwitter