Bonderøven flytter til DR1

Det populære tv-program Bonderøven skifter kanal. Den 23. marts begynder en ny sæson, og den kan seerne fremover opleve på DR1 og ikke DR2, hvor de tidligere udsendelser har været sendt.

I 2008 blev den første udsendelse af "Bonderøven" sendt på DR2. Siden da har Bonderøven, alias Frank Erichsen, trukket flere og flere danskerne med ud i naturen og hjem på Kastanjegården. Nu flytter programmet sendeflade til DR1.

Lotte Lindegaard, der er kanalchef på DR1, forklarer, at det er programmets popularitet, der er årsagen til den nye sendeflade.

- "Bonderøven" er et program for hele familien. Det er den serie på DR2, som har haft flest seere til dato, og vi tror, den kan få endnu flere seere på DR1. 'Bonderøven' er inspirerende og enkelt tv med en klar public service profil, og Frank Erichsen ('Bonderøven') kan samle alle aldersgrupper foran skærmen, forklarer hun.

Stadig landlig idyl på Kastanjegården

Rikke Lauridsen, der er redaktionschef i DR Danmark, var med til at opfinde "Bonderøven" for snart fem år siden. Hun understreger, at selvom programmet får ny sendeflade, bliver det ikke ændret.

- Vi fortsætter programmerne i samme stil som i de tidligere sæsoner. Flytningen til DR1 får os ikke til at rokke ved hverken indhold eller udtryk. Seerne vil fortsat opleve masser af rå guitar, ting der går galt og landlig idyl på Kastanjegården, fortæller Rikke Lauridsen.

Flere tager turen fra DR2 til DR1

"Bonderøven" er ikke det første program, der flytter fra DR2 til DR1. Det populære madprogram "Spise med Price" flyttede for en måned siden samme vej, og Lotte Lindegaard afviser ikke, at flere programmer vil følge efter.

- Det giver mening, at programmer som vokser til at få så stort et publikum som for eksempel "Spise med Price" eller "Bonderøven" skal rykke over på DR1 og blive set af endnu flere. Det er præcis her, vi kan udnytte kanalernes forskellige profiler og opgaver. DR2 skal eksperimentere med formater, og hvis formaterne vokser sig store og stærke, kan de flyttes til DR1. Det kommer vi forhåbentlig til at gøre mange gange endnu over de kommende år, siger Lotte Lindegaard.

FacebookTwitter