Bookmakere, musikeksperter og Lukas Graham selv tvivler på Grammy-triumf i nat

Lukas Graham er i gang med et 'eventyr' og spiller i aften til Grammyshow i USA.

Uanset om det bliver til Grammy-statuetter eller ej, vil Lukas Graham være at finde til natten prisuddeling, fordi bandet skal optræde til showet. (Foto: Andrew Kelly © Scanpix)

Intet mindre end tre Grammy-statuetter kan Lukas Graham få med hjem, hvis heldet for alvor tilsmiler den danske gruppe ved nattens prisuddeling i USA.

Bandet er nemlig nomineret i "Record of the Year", "Song of the Year" samt "Best Pop Duo/Group Performance". Men skal man tro bookmakerne, bliver det næppe til en sejr for Lukas Graham.

De er nemlig oppe imod popgiganter som Adele, Rihanna og Beyoncé, som oddssætterne Danske Spil har større tiltro til i kategorierne "Record of the Year" og "Song of the Year". I førstnævnte kategori giver Adeles "Hello" odds på 1,55, mens Lukas Grahams "7 Years" giver pengene hele 13 gange tilbage, hvis bandet løber med sejren.

En smule større tiltro til det danske band er der i kategorien "Song of the Year", hvor en Lukas Graham-sejr giver pengene 11 gange igen. Men også her er troen på Adele størst, idet hendes "Hello" giver odds på 1,35.

Lukas Grahams vinderchancer er ifølge Danske Spil størst i kategorien "Best Pop Duo/Group Performance", hvor en sejr til danskerne giver pengene 5,50 gange igen, hvilket også er tilfældet for Rihanna og Drake-hittet "Work". Dog er det The Chainsmokers sang "Closer", der her spås størst vinderchancer med odds på 1,40.

I en overordnet afstemning om, hvorvidt Lukas Graham vinder mindst én Grammy-statuette, kan man se, at pengene kommer 2,90 gange igen, hvis der kommer en sejr i hus og 1,35 gange igen, hvis der ikke gør.

Tror ikke selv på sejr

I et nyt interview med det amerikanske magasin Billboard slår Lukas Graham også selv fast, at bandet ikke regner med en Grammy-triumf.

- Jeg forventer det ikke. Vi nyder bare turen. Vi kører gennem USA i en bus, og jeg har mit barn og min kæreste med. Det er livets eventyr, siger forsanger Lukas Forchhammer.

Heller ikke hos Henrik Milling, som er musikjournalist i DR, er der stor tiltro til en sejr.

- Lukas Graham er en outsider. Den eneste force er, at der ikke er mange andre sange, der så smukt som i ’7 Years’ fortæller om et helt liv på tre minutter og 40 sekunder. Det er en fantastisk historie, som alle kan forholde sig til, sagde han, da Grammy-nomineringerne blev offentliggjort i december sidste år.

Ligegyldigt om bandet vinder en eller flere af de eftertragtede statuetter, vil de dog med sikkerhed være at finde ved Grammy-showet. De er nemlig blandt de musikere, som skal optræde, når showet finder sted i nat dansk tid.

Facebook
Twitter