Borgere skal være med til at skrive Københavns historie

På Kgs Nytorv kan man nu se en 12 meter levende fotografiinstallation af Københavns historie. Alle med gode billeder fra byen kan bidrage til værket.

Når man skal bygge en Metrobane, må man nødvendigvis grave i jorden, og så dukker der interessante ting op fra fortiden.

Derfor har Københavns Bymuseum skabt "Væggen", som er en container, der både indeholder en lille udstilling med arkæologiske fund, men først og fremmest indeholder en 12 meter lang interaktiv skærm med fotos af livet i hovedstaden før og nu.

Containeren er netop åbnet for publikum ved Metro-udgravningen på Kongens Nytorv.

Interaktiv historie

Værket bliver interaktivt ved, at publikum rører ved skærmen, zoomer ind og ud og trækker billeder ned med enkelte håndbevægelser:

- Historien ligger her i lag. Man kan godt bruge begrebet collage. Det, du ser, er hele tiden inden for et kvarter. Du er hele tiden et bestemt sted i byen. Du kan enten bevæge dig gennem billedfladen og byen, eller du kan gå ind på temaer som vrede, vækst og teknologi, forklarer direktøren for Københavns Museum, Jette Sandahl.

Eksempelvis kan man åbne et album med overskriften Nyboder, og heri gemmer sig en række fotografier fra Nyboder gennem tiden - både fotografier taget fra museerbes arkiver, men også publikums egne billeder. Man kan nemlig oploade egne billeder enten direkte fra Kongens Nytorv eller hjemmefra.

Borgerne skal selv skrive historien

Museumsdirektør Jette Sandahl understreger, at også helt dugfriske billeder er mere end velkomne - for det er jo nutidens billeder der skaber fremtidens kulturhistorie, som hun siger.

- Det, som er interessant, er den borgerinvolvering - at vi begynder at skrive københavnerhistorien frem sammen, så det ikke bare er museernes monopolisering, forklarer Jette Sandahl.

Skulle du have lyst til at uploade et billede til "Væggen", så kan du gøre det på den hjemmeside, der hedder www.copenhagen.dk

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532913dba11f9d0c6c2a8158

Facebook
Twitter