Borgmestre bruger millioner på selvportrætter

Kommunerne har tilsammen brugt mere end fire millioner skattekroner på de seneste forevigelser af borgmestrene på maleri eller fotografi.

Trods økonomisk trange tider og besparelser i kommunerne lader flere borgmestre kommunekassen stå på vid gab, når det handler om at finde penge til at forevige dem selv, skriver Ekstra Bladet.

Adskillige steder i landet har kommuner ladet skatteyderne betale sekscifrede regninger for malerier og portrætter af tidligere eller nuværende borgmestre.

Ekstra Bladet har spurgt landets 98 kommuner, hvor meget de har betalt for det seneste borgmesterportræt, der er lavet. Opgørelsen viser, at kommunerne tilsammen har brugt mere end fire millioner kroner på at få malet eller fotograferet borgmesteren.

Førstepladsen på listen over de dyreste malerier indehaves af Lyngbys tidligere konservative førstemand Kai Aage Ørnskov. Han brugte 210.000 kroner på et portræt af sig selv, som nu pryder byens rådhus.

Forskel på borgmestre

Københavns tidligere overborgmester Ritt Bjerregaard (S) er netop nu på vej mod det næstdyreste borgmesterportræt nogensinde. Politikens tegner Roald Als skal tegne hende, og hovedstadens borgere kan forvente en regning på omkring 200.000 kroner.

Andre kommuner er mere sparsommelige.

Socialdemokraten Finn Aaberg var i 41 år borgmester i Albertslund Kommune, inden han stoppede for et halvt år siden. I dag finder man blot et lille billede fra en lokal fotohandler af ham på byens rådhus. Pris inklusive ramme: 150 kroner.

Facebook
Twitter