Bornholmer indtager toppen af de amerikanske hitlister

43-årige Jonas Jeberg står bag hittet 'High Hopes' med Panic! At The Disco.

Panic! At The Disco topper lige nu de amerikanske hitlister med sangen 'High Hope', som bornholmske Jonas Jeberg står bag. (Foto: Scanpix Steve Marcus Harleymoon © dr)

Der er et solidt dansk aftryk i ét af de mest spillede numre på de amerikanske radiostationer lige nu.

Bornholmske Jonas Jeberg med fast adresse i Los Angeles står nemlig bag kæmpehittet 'High Hopes' med poprock-bandet Panic! At The Disco.

I begyndelsen af december røg 'High Hopes' helt til tops på radiocharten og ind på femtepladsen på Billboard Hot 100 Chart - og den ligger stadig på en solid femteplads her lige før jul.

- Det føles helt fantastisk. Lige siden jeg startede i musikbranchen, har det været min drøm at blive nr. 1 i USA, siger Jonas Jeberg.

0:00

Har lavet sange til mange store navne

43-årige Jonas Jeberg har haft nogle solide hits i samarbejde med verdensstjerner som Kylie Minogue, Selena Gomez, Demi Lovato og Nicki Minaj, men det er første gang, han når den absolutte top med én af sine sange.

En del af 'High Hopes' blev lavet på en sangskriver-camp i Aspen i Colorado i 2015. Den blev dog først skrevet færdig i begyndelsen af 2018, da bandet Panic! At The Disco tog den til sig.

- Banalt set handler det hele om at skrive en god sang og så have de rigtige kontakter på et pladeselskab at præsentere sangen for, så de for sin del kan præsentere den for artisten, siger Jonas Jeberg.

Og de ting er altså faldet i perfekt hak for Jonas Jeberg med 'High Hopes'.

Har altid arbejdet i udlandet

Han har boet i Los Angeles med kone og to børn siden 2012, hvor han besluttede at satse benhårdt på det amerikanske marked, som han havde arbejdet målrettet mod siden slutningen af 1990'erne.

- Den første manager, jeg arbejdede med, lavede mest i udlandet. Det betød, at mine første job i 1998 var i udlandet i stedet for i Danmark. Derfor begyndte jeg tidligt at gå efter USA, siger Jonas Jeberg.

Det hele startede dog i en helt anden målestok. Jonas Jeberg er vokset op i Rønne på Bornholm, og hans første møde med musikken var på lilletromme og iført rød-grøn uniform i Bornholmer Garden. Her avancerede han som trommeslager og endte på konservatoriet. Trommerne blev suppleret med musikteori, og så lå ruten klar.

- Jeg skulle også spille klaver på konservatoriet, og de akkorder inspirerede mig til at begynde at skrive sange, siger Jonas Jeberg.

Den danske baggrund betyder noget

Selv om han stort set altid har arbejdet med udenlandske kunstnere, er han ikke i tvivl om, at hans danske baggrund stadig betyder noget.

Han har det lidt svært med at sætte en præcis etiket på en dansk eller skandinavisk måde at gøre tingene på, men det handler blandt andet om evnen til at fordybe sig.

- Og så er den danske mentalitet nok samtidig at have begge ben solidt plantet på jorden, siger Jonas Jeberg.

Som den lidt beskedne bornholmer, der stadig ligger dybt i sangskriveren fra Los Angeles, siger han da også med et grin, at han indimellem skal minde sig selv om at glemme, at han arbejder med store stjerner.

- Der er grundlæggende bare brug for et godt håndværk og en god sang, siger han med smil i stemmen.

Facebook
Twitter