Bowies død udløste Tweet-storm over hele kloden

Da nyheden om David Bowies død ramte, spredte den sig med en steppevind på det sociale medie med mindst 48.000 tweets i løbet af den første time.

Reaktionerne var mange, da sanger og musiker David Bowie døde efter 18 måneders kræft. Alle lige fra Elton John til David Cameron og Vatikanet sagde farvel på det sociale medie Twitter.

Øverst i artiklen kan du se et kort over, hvordan nyheden bredte sig på Twitter i løbet af den første time.

Superstjernen udsendte sit sidste album "Blackstar" så sent som i fredags, og derfor kom nyheden om hans dødsfald bag på mange, hvilket også kom til udtryk i mange tweets.

Sønnen og filminstruktøren Duncan Jones delte et billede af sig selv og David Bowie, hvor han skrev, "at det desværre var sandt."

Billedet er blevet re-tweeted mere end 66.000 gange.

På kortet her i teksten kan du læse nogle af de mest re-tweetede tweets. De store cirkler viser de tweets, der er delt flest gange. Du kan zoome på begge kort øverst i venstre hjørne.

Ifølge Twitter England, så er der kommet over otte millioner tweets omkring David Bowie.

Twitter har også set på, hvilke sange der oftest er nævnt, siden superstjernen døde. Her topper "Heroes" fra Bowies 12. album af samme navn fra 1977. På en 4. og 5. plads kommer to af sangene fra fra det nye album "Blackstar".

https://twitter.com/TwitterUK/status/686860522298425345