Britisk madanmelder roser jyske restauranter

Det er ikke kun Noma, der tiltrækker sig opmærksomhed fra udenlandske madanmeldere. En kendt britisk af slagsen slog et smut forbi Jylland.

Henne Kirkeby Kro.

De seneste års tiltagende opmærksomhed om nordisk mad har placeret København højt på mange udenlandske madanmelderes personlige ranglister.

I særdeleshed Noma med den temperamentsfulde René Redzepi i spidsen har boltret sig i god omtale. Kritikere har dog længe talt om en geografisk skævvridning og opponeret imod det ekstreme fokus på København som udgangspunkt for al gastronomisk progressivitet.

Rugbrød og Vesterhavsost

Noget tyder nu på, at der er blevet lyttet bare lidt til anklagerne. I hvert fald har den hæderkronede britiske avis The Independents madanmelder Tim Walker taget sig tid til en rejse igennem Jylland.

Han fortæller begejstret om Hvide Sandes fiskerøgerier, det nærliggende bageris duft af rugbrød og den prisbelønnede Vesterhavsost.

Irritation over Noma

Michelin-kokken Paul Cunninghams nye projekt på Henne Kirkeby Kro fremhæves for dens fokus på lokale råvarer og den kæmpe store køkkenhave bag restauranten.

På Nørre Vissing Kro møder den britiske anmelder kokken Morten Mygind, der ikke lægger skjul på sin irritation over Nomas stjernestatus.

Ifølge Mygind er Redzepis madtempel Noma bare "toppingen på kagen".

Aarhus-besøg

På sin videre vej støder Tim Walker ind i Aarhus og byens festuge. Den separate festival Mad 2012, der blev afholdt for første gang i år, kalder han et bevis på, at Danmark er ved at blive bevidst om sin madstatus.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk