Britisk ros til Bornedal: '1864' oser af kvalitet

Lørdag viste BBC de første afsnit af Ole Bornedals dramaserie, og de britiske anmeldere er godt tilfredse.

Mens det danske publikum gav 1864 en lidt hård medfart, er briterne godt tilfredse efter at have set de første afsnit. (Foto: Fotograf Per Arnesen © Miso Film)

Lørdag viste BBC de første afsnit af Ole Bornedals dramaserie, og de britiske anmeldere er godt tilfredse.

Kritikken af DR's dramaserie '1864' var til tider hård herhjemme, men i Storbritannien tager anmelderne godt imod instruktør Ole Bornedals fortælling om Danmarks nederlag i 2. Slesvigske Krig og det afgørende slag ved Dybbøl.

- Det er et betagende historisk epos, skriver The Telegraphs anmelder, efter at de første to afsnit lørdag aften blev vist på BBC Four.

Briterne elsker Sofie Gråbøl og Sidse Babett

DR-serier som 'Borgen og 'Forbrydelsen' har været kæmpesucceser på den anden side af Nordsøen og gjort skuespillere som Sofie Gråbøl og Sidse Babett Knudsen kendte blandt briterne.

Derfor har forventningerne til det seneste udspil fra DR også været store.

Allerede i sidste uge varmede The Telegraph således op til visningen af '1864' med en fyldig foromtale og interview med blandt andre Sidse Babett Knudsen.

'Osede af ambitioner og kvalitet'

Og anmelderen er begejstret efter de første afsnit.

- Lørdag aftens nye skandinaviske drama på BBC Four, '1864', osede af ambitioner, kvalitet og en episk, filmisk rækkevidde, skriver han.

Folkene bag serien roses for - med afsæt i et 'skelsættende tidspunkt i nationens historie' - at give seerne en oplevelse, der er så fængslende som noget noir-drama.

Forrygende drama med favoritskuespillere

The Telegraph giver fire ud af fem stjerner til '1864'.

The Guardian bringer også en fyldig og til tider rosende omtale, mens The Independent anbefaler sine læsere ikke at betragte serien som en otte timer lang undervisning i dansk historie.

- Det kunne afholde seere fra at følge med, og det ville være en skam. Tænk hellere på det som en forrygende, periodisk dramaserie med alle dine favoritskuespillere fra de seneste seks års udenlandske hit på BBC Four, skriver The Independent.

/ritzau/

Facebook
Twitter