Britney Spears side om side med Harry og Meghan på liste over de mest indflydelsesrige personer i verden

Time Magazine har netop offentliggjort deres årlige liste over de 100 mest indflydelsesrige personer i verden.

Popstjernen Britney Spears (til venstre) samt de tidligere medlemmer af det britiske kongehus, prins Harry og hertuginde Meghan, er blandt de 100 mest indflydelsesrige personer i verden i 2021. I hvert fald ifølge Time Magazine. (Foto: Mario Anzuoni og Damir Sagolj © Scanpix)

Hvad har popstjerner og musikere som Britney Spears og Dolly Parton til fælles med prins Harry og hertuginde Meghan?

Måske ikke meget ved første øjekast. Ikke desto mindre figurerer de nu side om side på Time Magazines traditionsrige, årlige liste over de 100 mest indflydelsesrige personer i verden.

På listen finder man også sportsstjerner som tennisspiller Naomi Oskaka og gymnast Simone Biles, storhittende musikere som Billie Eilish, Lil Nas X og Bad Bunny og a-liste-skuespillere som Scarlett Johansson, Kate Winslet og Daniel Kaluuya.

De 100 udvalgte personer på listen er ikke prioriteret, men opdelt i fem kategorier: Pionerer, kunstnere, ledere, titaner og ikoner.

De bliver desuden alle præsenteret af andre profilerede navne. Britney Spears bliver således introduceret af Hollywood-influenceren Paris Hilton, mens Dolly Parton får ord med på vejen af sin guddatter og musiker Miley Cyrus.

Prins Harry og hertuginde Meghan bliver præsenteret af den spanske kok José Andres, der arbejder for parrets velgørenhedsorganisation, Archewell Foundation.

Han holder sig ikke tilbage med at hylde parret, der skabte overskrifter verden over, da de for halvandet år siden officielt meldte sig ud af den kongelige familie i Storbritannien:

- Det er ikke det, som Harry og Meghan gør, eller hvem de er... I en verden, hvor alle har en mening om folk, de ikke kender, har hertugen og hertuginden medfølelse for folk, som de ikke kender. De sørger ikke bare for at have en mening. De kaster sig ud i kampen, skriver Andres i magasinet.

Prins Harry og hertuginde Meghan blev gift den 19. maj 2018 i St George's Chapel på Windsor Castle i Storbritannien. I januar 2020 meddelte de deres brud med den britiske kongefamilie. (Foto: PARI DUKOVIC FOR TIME © Scanpix)

Britney hyldes for værgemåls-kamp

Som nævnt er også popstjernen Britney Spears med på listen. Det sker efter et mildest talt turbulent år for den amerikanske popstjerne:

Tilbage i februar udsendte The New York Times dokumentaren 'Framing Britney Spears', der for alvor sætter spørgsmålstegn ved den måde, stjernen er blevet behandlet af retssystemet, offentligheden og sine nærmeste.

I juni udtalte Britney Spears sig for første gang offentligt om værgemålet, og i august kom det frem, at Jamie Spears (Britney Spears' far) han har i sinde at træde af som værge for sin datter.

Næste høring i sagen bliver den 29. september, hvor det ventes, at det 13 år lange værgemål officielt vil ophøre.

Britney Spears' igangværende værgemålssag har skabt overskrifter over hele kloden i det meste af 2021. Nu er popstjernen for første gang med på Time Magazines liste over de 100 mest indflydelsesrige personer. (Foto: VALERIE MACON © Ritzau Scanpix)

Hun hyldes nu i Time Magazine af Paris Hilton:

- Ja, vi har set Britney slå rekorder og levere hit efter hit til hele verden. Men bag scenen har hun overlevet mere end et årti med traumer og misbrug fra hendes værgemål (...) Vores hjerter gik i stykker, da Britney fortalte om sin smerte, lyder det blandt andet fra Hilton:

- Vi står side om side med hende og hepper, mens hun forvandler smerte til formål, alt imens hendes urokkelighed er stærkere end nogensinde.

'Kultur fortæller os noget om, hvem vi er'

Men tilbage til listen over de 100 udvalgte personer på Time Magazines liste.

For er det ikke bare rygklapperi blandt kollegaer med sådan en liste, sidder du måske tilbage og tænker.

Svaret er nej ifølge Helle Kannik Haastrup, der er lektor og forsker i film, medier og celebritykultur ved Københavns Universitet.

Da sidste års liste blev offentliggjort, sagde hun, at især de kulturelle personligheder på listen "vidner om den kæmpe soft power, kulturen har".

- Kultur fortæller os noget om, hvem vi er. Det er en referenceramme for, hvad vi lytter til, hvad vi ser, og hvad vi læser. Populærkulturelle personligheder afspejler, hvad der rører sig i folkedybet. De er med til at skabe mening for os, og vi kan identificere os med dem, sagde hun dengang til dr.dk.

Sidste år var blandt andre musikere som The Weeknd, Meghan Thee Stallion og Selena Gomez med på listen.

Facebook
Twitter