Brød ud i gråd over hans død på tv. Nu hylder popstjerne Kim Larsen

Oh Land er føjet til programmet for søndagens mindekoncert på Rådhuspladsen i København sammen med fire andre nye navne.

De fleste af os har nok været berørte af nyheden om Kim Larsens død i søndags. Og musikeren Oh Land er ingen undtagelse.

Derfor var det også en følelsesmæssig hård oplevelse for hende at medvirke i den særudgave af DR1's kulturprogram 'Gejst', der blev sendt i onsdags, hvor hun både fremfører Kim Larsen-klassikeren 'Papirsklip' og fortæller om sit forhold til sin afdøde, folkekære kollega.

- Jeg har ikke stillet spørgsmålstegn ved, om han var der eller ej, fordi han har været en del af Danmark, og det, at han er død, er virkelig underligt. Det er virkelig et tab. Men nu lever hans musik videre, og han har efterladt sig en kæmpe sangskat, fortæller hun til vært Maria Månson.

At hun netop fremfører 'Papirsklip', er der en særlig grund til, det er nemlig hendes to et halvt år gamle søn Svends absolutte favoritsang. Og måske er det derfor, at hun bliver fugtig i øjenkrogene under interviewet, som du kan se i videoen oven for.

Se Oh Lands fortolkning af Kim Larsens 'Papirsklip' i videoen nedenfor.

- Vi har bare hørt den nonstop derhjemme med min søn … Jeg synes, det er svært at snakke om, fordi Bowie har også betydet enormt meget for mig, men der er noget med Kim Larsen, som virkelig går ind og bliver personligt. Selv om jeg aldrig har mødt manden, så føler jeg alligevel, det er personligt, mit forhold til hans musik. Og jeg tilgiver ham 100 procent for den gang, jeg spillede koncert på Vig Festival, og midt i koncerten gik hele publikum, fordi Kim Larsen var startet på den anden scene, afslutter hun med et grin.

0:00

Hylder Kim Larsen på søndag

På søndag hylder Oh Land Kim Larsen live. Det er nemlig lige blevet offentliggjort, at hun medvirker til mindekoncerten 'Som et strejf af en dråbe – Danmark synger farvel til Kim Larsen', der finder sted på Rådhuspladsen kl. 19.30-21 og sendes direkte på DR1, DR TV og P4 og desuden vises på storskærm i Aalborg, Odense og Aarhus.

Et andet nyt navn på plakaten er Dorthe Gerlach fra folkpopduoen Hush. Hun medvirkede i den 'Kim Larsen special'-udgave af 'Vi ses hos Clement', der blev sent sidste søndag i anledning af hans død, og gav her en gribende udgave af balladen 'Pianomand'.

Derudover er popsangeren Kwamie Liv, rockmusikeren Kira Skov og medlem af The Asteroids Galaxy Tour og tidligere dommer i 'X Factor' og vært på 'MGP', Mette Lindberg, offentliggjort til koncerten.

Desuden optræder The Minds of 99, Love Shop, Michael Falch, Mattias Kolstrup, Caroline Henderson, Carl Emil Petersen og Rasmus Walter til koncerten.