Brødre har brugt 8 år på at genskabe populær Pixar-film til YouTube: 'Det er sindssygt'

Hvad skal du få tiden til at gå med i din corona-karantæne? Her er bud på underholdning på YouTube.

De populære fim om det levende legetøj fra 'Toy Story' har indtjent over 20 milliarder danske kroner på verdensplan og er derfor en af de mest succesfulde animations-franchise i verden. (© DR / Grafik: Oliver Seppo)

Otte år.

Så lang tid har det taget to amerikanske brødre at lave én video til YouTube.

Men det er heller ikke en hvilken som helst video.

Morgan og Mason McGrew har nemlig genskabt hele 'Toy Story 3' ned til mindste detalje ved at bruge deres eget legetøj og rekvisitter.

Og hvem har ikke brug for at se en film, hvor sjove, levende og eventyrlige legetøjsfigurer som Sheriff Woody og Buzz Lightyear tager på eventyr, mens man ligger og keder sig i disse corona-tider?

På kun to måneder har videoen allerede fået over tre millioner afspilninger, og de to brødre har også fanget Pixar Animation Studios' (animationsvirksomheden bag 'Toy Story') opmærksomhed, hvor flere har set og kommenteret filmen på Twitter.

- Vi vidste godt fra start, at det var en ret skør idé, og det fik vi ret i. Det viste sig at være et kæmpe projekt. Flere har efterfølgende skrevet på de sociale medier, at det er et imponerende stykke arbejde, men samtidig også, at det er vanvittigt, fortæller en grinende Morgan McGrew til DR.

Det hele startede som en hobby

Idéen om at genskabe filmen startede med de to brødres interesse for at lave små kortfilm, da de var unge teenagere. Her producerede de små film med legetøj af forskellige filmkarakterer for at øve deres film-færdigheder, men en dag besluttede de sig for at genskabe deres yndlingsfilm 'Toy Story 3'.

- Vi elsker 'Toy Story'. Idéen om, at legetøj kan være levende i et rum, så snart mennesket er trådt ud af døren, er fantastisk. Det er en grundlæggende mystik, der altid har fascineret os. Alle fire film er gode, men 'Toy Story 3' er vores klare favorit, fortæller Morgan McGrew.

Idéen udviklede sig hurtigt til at blive et enormt og tidskrævende projekt for brødrerne, der var 13 og 15 år gamle, da de søsatte det ambitiøse filmprojekt.

De to brødre fra Iowa er i dag 21 og 23 år gamle. Selvom de er fans af alle fire 'Toy Story'-film, så kan 'Toy Story 3' noget helt specielt. - Den undersøger glæden og kreativiteten, der findes i universet, men den har også de her mørke og dybere elementer, som gør den interessant, fortæller Morgan McGrew (tv.). (Foto: PRIVAT)

For at lave en enkelt scene skulle de to brødre undersøge utallige antikbutikker og gennemgå tusindvis af sider på den private handelsside Ebay for at finde de rigtige rekvisitter og legetøj, så de passede til den scene, der skulle i kassen.

- Det tog lang tid at skaffe det hele, og vi har ledt og ledt for at få det hele til at gå op. Den dyreste figur, vi har købt, er den Woody-dukke, vi har brugt. Det er en ret sjælden version af ham, og han kostede cirka 400 dollar, fortæller Morgan McGrew.

Har arbejdet på filmen i otte år

Da de to brødre havde indsamlet de nødvendige figurer og rekvisitter, filmede de én scene ad gangen ved hjælp af den klassiske filmteknik stop motion animation.

Teknikken går ud på, at man først tager et billede, flytter karakteren en smule, tager et billede mere og så gentager det om og om igen. Til sidst samler man billederne, og så ligner det, at legetøjet bevæger sig.

Stop motion kan være en langsommelig proces, og derfor har brødrene i alt brugt otte år på at færdiggøre filmen.

- Det har nok taget en måned at lave en scene og samle alle tingene, vi skulle bruge. Vi har ikke arbejdet otte år i træk - det ved jeg ikke, om der er nogen, der kan. Vi passede vores skole og arbejde ved siden af. Det er nok også derfor, det har taget lang tid, fortæller Morgan McGrew.

Anerkendelse fra skaberne bag filmen

Videoen udkom endeligt den 25. januar i år og er allerede blevet set mere end tre millioner gange. Men det er ikke kun blandt fans, at filmen har opnået stor anerkendelse.

Flere af Pixars egne ansatte har også rost projektet og selveste 'Toy Story 3'-instruktøren Lee Unkrich har i et tweet udtalt, at han ikke var sikker på, om projektet var genialt eller sindssygt. Han synes dog under alle omstændigheder, at det er imponerende:

Selv synes Morgan McGrew kun, at det er fedt, at de to brødre har fanget Pixars opmærksomhed.

- Vi har været utroligt glade for modtagelsen. Alle har skrevet så positive kommentarer, og det er selvfølgelig sjovt, at Pixars egne folk har reageret på det. Angående det sindssyge, så har Lee Unkrich jo helt ret, for det er sindssygt, fortæller Morgan McGrew.

Men selvom de to brødre nu har tiltrukket sig stor opmærksomhed for deres imponerende og skøre projekt, så skal vi ikke forvente at se en ny genskabelse af en af de ikoniske 'Toy Story'-film.

- Jeg tror ikke, vi vil genskabe flere film, det tror jeg simpelthen, vi har brugt for lang tid på, siger Morgan McGrew, der dog lover flere stop motion-film ude i fremtiden:

- Lige nu laver vi vores egne stop motion-film med vores egne karakterer og historier, og det vil vi gerne fortsætte med i fremtiden.

3 andre ting, du kan binge på YouTube, hvis du keder dig:

  1. 1

    Er du ude efter et godt grin, skal du tjekke Kevin James' 'Sound Guy' ud. På komisk vis placerer han sig som lydtekniker under scenerne i store film som 'The Joker' og 'Braveheart', og det fungerer overraskende godt. Tjek det ud lige her.

  2. 2

    De seneste år har videoklip fra diverse amerikanske og britiske tv-programmer som 'The Tonight Show with Jimmy Fallon' eller 'The Late Late Show with James Gordon' opnået stor popularitet. Sidstnævnte er blandt andet kendt for at lave det berømte 'Carpool Karaoke', hvor han inviterer kendte musikere ind i bilen for at synge med på musiknumre. Slå dig løs i deres YouTube-kanaler her og her.

  3. 3

    Hvis du bare savner at høre andre tale dansk midt i din hjemmeisolation, så frygt ej! Du kan nemlig hoppe ind på DR P3 og DR3's helt egne YouTube-kanaler, hvor du kan se daglige klip fra radioprogrammer og andre relevante indslag.