Brødrene Løvehjerte genopstår i ny storfilm

Historien om Brødrene Løvehjerte skal genindspilles. Denne gang som storfilm med et budget på flere millioner, skriver svensk avis.

Astrid Lindgrens eventyrroman om de to brødre Karl og Jonatan Løve - bedre kendt som brødrene Løvehjerte - der for første gang blev filmatiseret i 1977, skal nu genindspilles. Og bag produktionen står den svenske instruktør Tomas Alfredson.

Kontroversielt tema for børn

Instruktøren har ifølge den svenske avis Dagens Nyheter købt rettighederne til Astrid Lindgrens bog, der udkom i 1973. Bogen henvendte sig til børn, men var alligevel kontroversiel, fordi den tog døden op som emne.

Ifølge den svenske avis forventer holdet bag den kommende storfilm at bruge 200 millioner svenske kroner på filmen.

Tidligere har det kun være svenske film som filmatiseringen af Jan Guillous "Arn" med svenske Stellan Skarsgård og danske Jakob Cedergren i to af rollerne, der har været oppe omkring det samme budget som det, der er afsat til denne produktion.

Samme budget som "Dame, konge, es, spion"

Beløbet er dog næsten det samme som det, der blev brugt på Alfredsons anmelderroste spionthriller, filmatiseringen af John le Carrés roman "Tinker, Tailor Soldier Spy" ("Dame, konge, es, spion", red.) med skuespillerne Gary Oldman og Colin Firth.

Brødrene Løvehjerte hed oprindeligt kun Løve til efternavn, men Jonatan fik navnet Løvehjerte - efter den engelske kong Richard Løvehjerte - da han sprang i døden fra brødrenes brændende hus for at redde sin syge lillebror Karl fra at brænde inde.

Da Jonatan ramte jorden, havde han Karl - også kaldet Tvebak - på ryggen, og kun Karl overlevede. Men kort tid efter dør han også af sin sygdom, og begge brødre genforenes i "livet efter døden", landet Nangijala.

/ritzau/

FacebookTwitter