'Broens' afløser er et drama i provinsen

Hvad betyder familien i 2013? Det spørgsmål bliver forsøgt besvaret i DRs nye dramaserie ’Arvingerne’, som bliver sendt fra januar næste år.

'Krøniken', 'Forbrydelsen', 'Borgen' og 'Broen'.

DR har i længere tid haft en forkærlighed for serier der slutter på 'en', men det slutter til januar, hvor der er premiere på dramaserien 'Arvingerne' med blandt andre Trine Dyrholm og Jesper Christensen i hovedrollerne.

Seriens handling udspiller sig på et gammelt gods på Fyn, hvor fire voksne børn vender tilbage til deres barndomshjem for at gøre arven op efter deres afdøde mor.

Selvrealiseringens pris

DRs fiktionschef Nadia Kløvedal Reich fortalte til Jyllands-Posten tidligere på året, at serien skal forsøge at skildre en moderne families udfordringer.

- Det er en historie, der undersøger hvilken betydning den frigørelse og selvrealisering, som fandt sted i 60erne og 70erne, fik for generationen, der fulgte efter. Vi kommer med et bud på, hvad familien er for en størrelse i 2013, sagde Nadia Kløvedal Reich til Jyllands-Posten tilbage i august måned.

Ny søndagsserie

Udover Trine Dyrholm og Jesper Christensen medvirker blandt andre Mikkel Boe Følsgaard og Kirsten Lehfeldt i serien. Førstnævnte husker mange måske for sin rolle som den gale Christian VII i Nikolaj Arcels 'En Kongelig Affære'.

Arvingerne har premiere onsdag den 1. januar og kan derefter ses hver søndag aften klokken 20:00.

Du kan læse mere om Arvingerne på seriens facebookside her og se trailer i videoen i toppen af artiklen.