Brug for lidt bling-bling til parcelhuset? Et af verdens mest luksuriøse hoteller sælger ud

Hôtel Ritz i Paris har efter gennemgribende renovering besluttet at sælge ud af sine gamle møbler.

 • Hôtel Ritz Paris har siden 1898 tiltrukket rige og kendte fra hele verden. Nu sælger hotellet ud af de gamle møbler. (© Artcurial)
 • Dette badekar er Hôtel Ritz Paris' første badekar. Hotellet var ved sin åbning et af de første i verden til at installere private badeværelser til hver suite. Badekarret her er vurderet til mellem 1500 og 2000 euro, men - som der står i beskrivelsen - har det brug for en kærlig hånd. (© Artcurial)
 • Uldtæppet her stammer fra Ritz Bar og er 440 cm langt. Tæppet er vurderet til en værdi på mellem 500 og 600 euro. (© Artcurial)
 • Hôtel Ritz i Paris har navngivet sine suiter efter de personer, der har boet på hotellet. Disse stole stammer fra Suite Windsor og er vurderet til mellem 2000 og 3000 euro. (© Artcurial)
 • Hôtel Ritz i Paris har masser af lysekroner. En af dem er denne guldbelagte i Louis XV-stil, der vurderes til at blive solgt for mellem 600 og 800 euro. (© Artcurial)
 • Denne kandelaber forestiller en orientalsk kvinde. Den stod tidligere i Ritz Club og er vurderet til at 600 og 800 euro. (© Artcurial)
 • Dette skrivebord er vurderet til mellem 4000 og 6000 euro. Det er lavet af den parisiske designer Paul Sormani. (© Artcurial)
 • Statuen her har stået i hotellets have. Den er lidt over tre meter høj og er vurderet til mellem 2000 og 3000 euro. (© Artcurial)
 • Er havelågen lidt for kedelig, så kan man købe denne. Den er næsten fire meter høj og er vurderet til mellem 3000 og 4000 euro. (© Artcurial)
 • Hotellet har sin egen skønhedssalon. Her stod flere barberstole, som nu er sat til salg. Vurderingen lyder på mellem 600 og 800 euro stykket. (© Artcurial)
 • Badekåbe, badetøfler og håndklæder i farven pink-fersken med Ritz-logo. Ja, hvorfor ikke. Vurderet salgspris: 300 til 500 euro. (© Artcurial)
 • Den franske forfatter Marcel Proust var en af hotellets kendte gæster. Han fik derfor opkaldt en suite efter sig. Dette bord stammer fra den suite og vurderes til mellem 3000 og 4000 euro. (© Artcurial)
 • Den franske modeskaber Coco Chanel boede på Ritz i flere år. Dette billeder er en reproduktion af et fotografi af Coco Chanel på Ritz. Det er vurderet til mellem 200 og 300 euro. (© Artcurial)
 • Brug en sommelier eller en rengøringsdame? Ritz sælger også sit tilkaldesystem. Vurderingen for disse to apparater - uden tjener og rengøringsdame - lyder på mellem 100 og 200 euro. (© Artcurial)
 • Skal Ikea-sengen sexes op? Sengegærdet og de to kommoder er vurderet til mellem 350 og 450 euro. (© Artcurial)
 • Med en længde på 142 cm er denne sofa ikke skabt til bingewatching i liggende position. Den er vurderet til mellem 1000 og 1200 euro. (© Artcurial)
 • Disse fem barstole stammer fra Ritz Club, der åbnede i 1989. Kun eksklusive medlemmer havde adgang til klubben. Nu er klubben dog lukket. Vurderingen for alle fem er mellem 2000 og 4000 euro. (© Artcurial)
 • Dette sengegærde stammer fra Coco Chanels suite. Prisen forventes at blive 2000 til 3000 euro. (© Artcurial)
1 / 18

Ernest Hemingway. Charlie Chaplin. Audrey Hepburn. Coco Chanel. Og Winston Churchill.

Hôtel Ritz’ gæsteliste er lang og propfyldt med kendisser - fra slagkraftige politikere til imponerende skuespillere og modeskabere.

Siden hotellet på den mondæne adresse 15, Place Vendôme i Paris åbnede i 1898, har stedet været ensbetydende med fransk elegance og har endda lagt scener til flere ældre Hollywood-film.

Desuden har den franske modeskaber Coco Chanel haft permanent adresse på hotellet, da hun i 1937 flyttede ind i en hotelsuite, som hun boede i frem til sin død i 1971.

Fire år lang renovering

I 2012 valgte hotellets ejer at lukke hotellet for første gang siden 1898. Frem til 2016 har det ikoniske hotel gennemgået en fire år lang renovering, hvor stort set alt er blevet udskiftet.

 • Auktionshuset Artcurial har genopført Suite Windsor, så det ligner den oprindelige suite på hotellet. (Foto: SUBRIN PIERRE © Artcurial)
 • Her ses det nye Suite Windsor på Hôtel Ritz Paris efter renoveringen.
1 / 2

Nu har hotellet bedt det franske auktionsfirma Artcurial om at sælge ud af de gamle effekter. Auktionen begyndte i går og fortsætter frem til lørdag, hvor omkring 3500 genstande er under hammeren.

En institution for parisere

Laurent Fort, der arbejder i hotelbranchen, er en af dem, der på lørdag vil tage til Ritz-auktion. Han besøgte allerede auktionshuset i sidste uge, da de viste auktionsgenstandene frem.

- For parisere er Hôtel Ritz en institution og et sted, som alle kender eller har besøgt. Og så har flere af de største i verden boet der. Derfor vil mange gerne have en lille del af Ritz med sig hjem, siger han.

Ifølge auktionshuset har over 10.000 mennesker besøgt udstillingen op til selve auktionen. Laurent Fort fortæller, at forsalgsudstillingen tiltrak mange – særligt ældre, rige parisere, men også unge spidser fra modeverden, som efter hans vurdering går efter ting fra Coco Chanels suite.

Selv går han primært efter badekåber, håndklæder eller stel, fordi møblerne angiveligt vil blive solgt til meget høje priser, siger han.

Både barstole, som Hemingway måske har siddet i, tunge, franske møbler og et ældgammelt badekar er under hammeren. Du kan se nogle af de Ritz-rester, der er under hammeren i billedserien øverst i artiklen.

Vil du se hele auktionskataloget, så kan du se det her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk