Bubber: Det er virkelig håbløst for de syriske flygtninge

TV-værten Bubber er netop kommet hjem efter et besøg hos syriske flygtninge i Jordan. Den rejse har gjort et stort indtryk på ham.

Bubber og Sofie Linde er netop kommet hjem efter en rejse i Jordan. Her mødte de flygtninge fra Syrien, der nu lever i hovedstaden Amman. (Foto: STV © STV)

- Flygtningenes eneste drøm er, at de kan komme tilbage til Syrien. De vil bare gerne leve det liv, de havde før krigen.

Sådan siger tv-værten Bubber, dagen efter han er kommet hjem fra en rejse til Jordans hovedstad Amman.

Søndag aften er et tv-indslag fra Bubbers rejse en del af det indsamlingsshow, DR1 og TV2 sender sammen fra klokken 20.00. Med på rejsen var også tv-værten Sofie Linde.

I Amman lever omkring 100.000 syriske flygtninge. En stor del af dem er rejst fra lejre, som de har boet i, i flere år, efter de flygtede fra Syrien.

- Vi mødte mennesker, som har forladt flygtningelejrene, fordi deres liv stod stille der. Nu bor de illegalt i Amman, fordi de vil prøve at skabe sig en ny tilværelse. De drømmer om et bedre liv, men det er virkelig svært for dem, siger Bubber.

Hvad skal flygtningene gøre nu?

TV-værten har gennem sit arbejde besøgt flere områder og lande med megen nød. Efter rejsen til Jordan er det mest indtrykket af håbløshed, han er kommet hjem med.

- De flygtninge, jeg mødte, beklagede sig ikke direkte over deres situation. Men der var en håbløshed, og det virkede som om, at de ganske enkelt ikke vidste, hvad de skal gøre nu, siger Bubber.

Han fortsætter: - Jeg har besøgt lande i Afrika, hvor mennesker virkelig sultede og var i stor nød. Det jeg oplevede i Amman, var på mange måder lige så håbløst.

Flygtningene skal have deres liv igen

Bubber håber, at indsamlingen i Danmark kan sikre, at de mange flygtninge nu får hjælp.

- Alle jeg mødte, vil bare gerne tilbage til Syrien. Kan vi ikke her i Danmark hjælpe, så flygtningene en dag kan komme tilbage til deres gamle liv?, spørger Bubber.

Han slutter:

- Vi danskere har det jo også bedst med at være i Danmark, og hvis vi en dag bliver tvunget til at rejse herfra på grund af krig, vil vi nok også håbe, at der er nogen, der hjælper os, så vi komme hjem igen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter