Burberry får kritik for at hyre Beckham-søn som fotograf

David og Victoria Beckhams ældste søn, Brooklyn på 16 år, er fotografen bag Burberrys nye parfumekampagne. Et kontroversielt valg, mener mange.

16-årige Brooklyn Beckham har tidligere ytret ønske om, at ville være fodboldspiller. Men nu er det fotografarbejdet, han har kastet sig over. (Foto: David M. Benett © Getty Images)

Brooklyn Beckham har i en alder af 16 år landet et fotografjob, som mange erfarne modefotografer sukker efter.

I weekenden fotograferede han Burberrys nye parfumekampagne – et job, der blev grundigt dokumenteret på Instagram og fulgt af Brooklyns knap seks millioner følgere.

Det skriver britiske The Guardian.

David og Victoria Beckhams ældste søn har ingen professionel erfaring som fotograf. Han er dog særdeles aktiv på Instagram.

Her deler han billeder fra sit liv, sine kendte forældre og nu også modeller.

Flere erfarne fotografer, blandt andre Chris Floyd, kritiserer Burberrys valg af Brooklyn Beckham for at devaluere fotograffaget.

David og Victoria Beckham har opnået deres succes gennem hårdt arbejde, men anderledes ser det ud for Brooklyn, hvis succes han arver fra sine kendte forældre.

Andre roser det hæderkronede britiske mærke for at have taget en taktisk smart beslutning. Den unge Beckhams mange følgere på de sociale medier udgør nemlig en vigtig målgruppe for Burberry.

Christopher Bailey, Burberrys kreative direktør, forklarer da også valget af den unge fotograf med, at Brooklyn Beckhams stil og attitude indfanger den ånd, som mærket ønsker at udstråle i den nye kampagne.

Hele processen blev endda livestreamet på både Instagram og Snapchat.

Det er endnu ikke klart, hvornår vi vil få den færdige kampagne at se. Men det vil uden tvivl blive annonceret på de sociale medier.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver dag.

Vis alle nyhedsbreve