Cannes-vinder skal instruere Lie Kaas' sidste Afdeling Q-film

Christoffer Boe skal stå for instruktion af Jussi Adler-Olsens 'Journal 64'.

Skuespilleren Nikolaj Lie Kaas skal instrueres af Christoffer Boe, når optagelserne til fjerde film i Jussi Adler-Olsens Afdeling Q-serie går i gang. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Den prisvindende instruktør Christoffer Boe får opgaven med at skulle instruere Nikolaj Lie Kaas som Carl Mørck og Fares Fares som Assad i Jussi Adler-Olsens 'Journal 64'.

Det er afsløret på et pressemøde i Cannes.

Christoffer Boe fik sit folkelige gennembrud, da han stod bag 'Spies & Glistrup', men han har ikke ellers bevæget sig indenfor genrefilm.

Tværtimod har han stået bag mere eksperimenterende projekter, og har tidligere modtaget priser ved filmfestivalen i Cannes for filmen "Reconstruction", som også havde Nikolaj Lie Kaas på rollelisten.

Mikkel Nørgaard stod for instruktionen af de første to film i serien om Afdeling Q, 'Kvinden i buret' og 'Fasandræberne', mens Hans Petter Moland tog sig af 'Flaskepost fra P'.

På grund af uenigheder med Jussi Adler-Olsen er 'Journal 64' den sidste film, som Nikolaj Lie Kaas spiller med i, og det samme kan gælde for Fares Fares.

Men Christoffer Boe er sikker på, at det ikke vil betyde noget for filmen, der også er den sidste fra Zentropas hånd, før Nordisk Film overtager rettighederne til de næste film i rækken.

Om Christoffer Boe vil fortsætte som instruktør, hvis han får chancen af Nordisk Film, kan han ikke svare på.

Optagelserne til 'Journal 64' går i gang i starten af det nye år med forventet premiere 4. oktober 2018.

/ritzau/