Caspar overvejede at droppe Alene i vildmarken på grund af dødsfald: 'Det var sindssygt hårdt'

Makkerparret Caspar og Victor fik flere åbenbaringer i deres tid i 'Alene i vildmarken'.

Caspar Møller Sørensen (th.) er 25, mens hans makker i vildmarken, Victor Gjedde (tv.), er 26. I daglig tale bruger de for det meste kaldenavnene "Don" og "Gjedde" om hinanden. (© United Production)

OBS! Denne artikel indeholder spoilere for det seneste afsnit af 'Alene i vildmarken'. Hvis du vil se programmet, inden du læser, så hop ind på DRTV her.

- Jeg kunne spise 40 durumruller og 1.000 pizzaer lige nu, sagde Caspar Møller Sørensen i torsdagens afsnit af 'Alene i vildmarken'.

Men selvom maverne knurrede, var det ikke sulten, der fik venneparret Caspar Møller Sørensen og Victor Gjedde til at trække sig fra programmet efter 16 dage i vildmarken.

De vendte derimod snuden hjemad, fordi de fik nogle klarsyn, som de nærmest ikke kunne vente med at komme hjem og handle på.

Og så fordi der var på noget på familiefronten, der trak i Caspar.

Det fremgår ikke af 'Alene i vildmarken'-udsendelserne, men kort tid inden makkerparret drog af sted på deres store vildmarkseventyr, gik Caspars morfar bort.

En mand, som Caspar havde et tæt forhold til – og som havde været et livslangt forbillede for den unge musikproducer fra Værløse.

Han kunne godt nå med til begravelsesceremonien, men selve bisættelsen ville først finde sted efter afrejsen. Og blandt andet derfor overvejede han, om han helt skulle aflyse sin deltagelse i programmet.

- Jeg var meget i tvivl, men min familie opfordrede mig til at gøre det, så det var med deres velsignelse, at jeg traf beslutningen. Men det var et svært valg at træffe, siger Caspar.

Det har været syret at se sig selv på tv for Victor og Caspar. Som Victor udtrykker det: - Det føles, som hvis din svigermor tager din spritnye Porsche og kører ud over en klippe med den. Det er en smule skræmmende, men også ret fedt. (© United Production)

Tabet gjorde, at Caspar var ekstra følelsesladet, særligt de første dage, hvor han var alene, mens han ventede på, at Victor skulle nå frem til ham.

- Min familie betyder rigtig, rigtig meget for mig. Til tider kunne det godt være lidt ulideligt, fordi jeg gerne ville være der for dem.

- Jeg følte lidt, at jeg lod min mormor i stikken. Jeg ville gerne have været der for hende, og det gjorde det ekstra svært at være i vildmarken, hvor man ikke kan have nogen som helst form for kontakt. Det var sindssygt, sindssygt hårdt, siger Caspar.

Længslen efter at komme hjem til familien var derfor med til at udløse, at duoen vendte hjem efter 16 dage. Men selvom vildmarken var en hård prøvelse, er makkerparret glade for, at de tog af sted – og de er stolte af sig selv.

- Det var en hård rejse – men også en rejse, jeg ikke ville have være foruden, siger Caspar.

- Alle burde prøve at være alene, helt fucked og på røven i skoven i 14 dage. Man kommer i kontakt med sig selv på en måde, man ikke tror er mulig, før det sker, tilføjer Victor.

Slut med tidsspilde

Tiøren faldt på flere måder, da de to venner skiftede Værløse ud med vildmarken.

Begge er de blevet mere bevidste om, hvad der egentlig betyder noget for dem.

Og det er især gået op for dem, at de har brugt for meget tid på at dandere den og for lidt tid på de mennesker, de holder af.

- Man bliver mere bevidst om ens værdier, når man er derude. Oplevelsen har kun gjort min kærlighed til dem, jeg elsker, større, siger Caspar.

Victor har det på samme måde.

Selvom makkerparret i det store hele føler, at vildmarken har beriget deres liv, har den også krævet sine ofre. Eksempelvis har Victor fået ødelagt en livret efter at have spist fisk morgen, middag og aften i to uger. - Min far laver en sindssygt god hjemmerøget laks. Men efter jeg er kommet hjem, har jeg ikke kunnet æde det. Lugten af laks er fuldstændigt ødelagt for mig, siger han. (© United Production)

Før brugte han meget tid på fest, ballade og ligegyldige ting, fortæller han. Der var for mange dage, der forsvandt ud i ingenting.

- Nu får jeg min dag til at gå med noget. Jeg laver aftaler og kommer ud at ses med dem, der betyder noget for mig. Og så er jeg begyndt at gå lidt mere op i mit helbred. Sund livsstil og sådan noget der.

Det er ikke kun på den personlige front, makkerparret har fået et klarere fokus. De er også blevet bevidste om, hvad de vil professionelt.

Caspar har i mange år overvejet, om han skulle tage sig en uddannelse. Hidtil har han helliget sig musikken og levet som en fri fugl. Men i vildmarken gik det op for ham, at tiden var moden til at vende tilbage til skolebænken, og det har nu resulteret i, at han har søgt ind på en uddannelse i erhvervsøkonomi.

Også Victor har fået større klarhed. Han er i gang med en uddannelse som ubefaren skibsassistent, men har været i tvivl om, om det var det rigtige. Men efter 'Alene i vildmarken' er han ikke længere i tvivl.

- Den suveræne plan er at komme til søs igen, som han siger.

Men selvom det måske kunne lyde, som om det er to fuldkomment forandrede mennesker, der er vendt hjem fra den norske vildmark, er det ikke helt sådan, det er.

- På nogle punkter synes jeg, man han har ændret sig. Men man ville lyve, hvis man sagde, man ikke faldt tilbage i nogle af de gamle ting, siger Caspar.

Venner for livet

Da makkerparret meldte sig til 'Alene i vildmarken', var det egentlig slet ikke med en målsætning om at udvikle sig som individer – de gjorde det snarere for at teste deres venskab.

For Victor og Caspar har kendt hinanden siden folkeskolen, og de så 'Alene i vildmarken' som en mulighed for at sætte deres venskab på den ultimative prøve.

Men hvordan har makkerparrets venskab så håndteret testen? Da dr.dk over telefonen spørger Victor, svarer han kontant:

- Vi er slet ikke venner længere.

Enkelte gange gik bølgerne højt - eksempelvis da makkerparret skulle konstruere deres tipi. Men både Victor og Caspar synes selv, de var gode til få at snakket om tingene. (© United Production)

Efter et kort sekunds stilhed bryder han ud i et stort grin og indskyder:

- Det er gas. Jeg tror sgu, vi vil være venner til den dag, vi er gamle og grå. Det var sjovt at være i vildmarken sammen. Vi så hinanden i både intime og pressede situationer. På den måde har vi lært hinanden bedre at kende, siger Victor.

Tager let på internetdrillerier

Vildmarkseventyret var da også fuld af både pressede og intime situationer for makkerparret.

Som under den indledende vandretur, hvor Victor brød sammen – tæt på at give op og på grådens rand.

En scene, der hurtigt blev lavet om til forskellige memes, der lavede sjov med Victor, og som blev spredt på internettet.

Generelt har internettet givet de to 'Alene i vildmarken'-deltagere en lidt hård medfart. Men det er ikke noget, der bider på dem.

- Da jeg så, at der var blevet lavet et meme med mig, var jeg lige ved at græde af grin. Jeg har heldigvis meget selvironi, så jeg synes bare, det er fedt. Og det er lige min humor, siger Victor.

Victor var dårligt kommet fra start, før han var ved at bryde helt sammen. Hvad vi ikke så i programmet var i øvrigt, at Victor slog sit knæ på en stor sten kort tid inden seancen. (© United Production)

Makkerparret holdt sig da heller ikke tilbage med at filme sig selv – heller ikke når bølgerne gik højt, og ting gik galt. For de havde ingen intentioner om at fremstå som nogen, der havde fuldkomment styr på, hvad de lavede.

- Jeg kunne godt have taget en facade på og været sej hele vejen igennem. Men jeg vil gerne give Danmark et real billede af, hvordan det har været, siger Caspar.

Tværtimod har det været vigtigt for makkerparret at være ærlige hele vejen igennem. Over for sig selv, hinanden og kameraet. En indstilling, de også har i deres daglige liv.

- Vi har altid dyrket ærlighed i vores vennegruppe. Haft en indstilling, hvor man kan græde ved hinandens skuldre, og hvor man er stærkere, hvis man tør vise, hvem man er, end hvis man tager en machofacade på, siger Caspar.

Og han er ikke flov over, at tingene ikke altid gik helt som smurt i vildmarken. For duoen havde begrænset overlevelseserfaring, da de tog af sted. Og som han siger:

- Første gang, B.S. Christiansen var ude i vildmarken, var det sikkert også hårdt. Men så lærer man jo af sine erfaringer.