(© Bax Lindhardt)

Champagne-billede fra Reality Awards vinder 'Årets Pressefoto': Se alle de flotte vinderbilleder her

2.545 fotografier var i spil til at blive årets danske pressefoto. Se nogle af vinderbillederne her.

Freelancefotografen Bax Lindhardt er manden bag årets pressefoto.

Han får prisen for sit billede fra Reality Awards 2018, hvor Philip May Mikkelsen fra 'Paradise Hotel' sprøjter med mousserende vin, mens tre piger forsøger at undgå de dyre dråber.

Bax Lindhardt får prisen for at have at vist ungdommen ved hjælp af fest, farver og bobler i sit billede, der står i skærende kontrast til statistikker om depression og stress, lyder det i juryens begrundelse.

Desuden er freelancefotografen Mathias Svold blevet kåret som årets pressefotograf.

Valget faldt på ham på grund af 'hans evne til at lave stærke fortællinger inden for et enkelt, samlet visuelt udtryk, der kan dække både action og stilstand'.

Det er Pressefotografforbundet, der står bag Årets Pressefoto 2019. I alt var der indsendt 2.545 fotografier og 53 web- og tv-produktioner til årets konkurrence.

Du kan se flere af vinderbillederne nedenfor.

 • Bax Lindhardt har taget årets pressebillede fra Reality Awards 2018. Billedet viser ifølge juryen ungdomskulturens og den digitale revolutions ubønhørlige krav om selviscenesættelse, perfektionisme og facaden, der skal holdes for enhver pris, hvis man vil frem i verden. (© Bax Lindhardt)
  1 / 12
 • Mathias Svold er kåret som årets pressefotograf - blandt andet for dette billede. Juryen mener, at billederne eksperimenterer og presser grænserne, så noget nærmest er underfortalt. (© Mathias Svold Maagaard)
  2 / 12
 • Årets nyhedsbillede, Danmark er taget af Asger Ladefoged fra Berlingske. Hans vinderserie er fra Prins Henriks begravelse. (Foto: ASGER LADEFOGED)
  3 / 12
 • Nikolai Linares får prisen for årets nyhedsbillede, udland. Han har ifølge juryen fanget en situation fra en af årets største, men måske sværeste historier at fotografere; Brexit. (Foto: Nikolai Linares)
  4 / 12
 • Marie Bentzon fra Børsen får prisen for årets portræt, enkeltbillede, for sit billede af Thomas Borgen, der tidligere var administrerende direktør for Danske Bank. (Foto: Marie Bentzon)
  5 / 12
 • Anders Rye Skjoldjensen har indfanget en anden side at metoo-problematikken - bl.a. ved også at indfange krænkelser, som ikke kun foregår i hetero-forhold, mener juryen. (Foto: Anders Rye Skjoldjensen)
  6 / 12
 • Sofie Mathiassen har med sit vinderbillede fanget et ømt og smukt øjeblik i to menneskers liv og den enes død, mener juryen. (Foto: Sofie Mathiassen)
  7 / 12
 • Jacob Ehrbahns vinderserie fra rohingya-flygtningelejren i Bangladesh er både helstøbt og rigtig god fortælleteknisk, skriver juryen. (Foto: Jacob Ehrbahn)
  8 / 12
 • Claus Søndbergs vinderbillede er et dejligt eksempel på et fotografi, der indfanger det ‘afgørende øjeblik’, lyder det fra juryen. (Foto: Claus Søndberg)
  9 / 12
 • Linda Kastrup Henriksens vinderserie har et meget højt æstetisk niveau, lyder det i afgørelsen. (Foto: Linda Kastrup)
  10 / 12
 • Søren Bidstrups serie viser hele den brede journalistik fra USA kogt ned til nogle virkelig fede billeder. (Foto: søren bidstrup)
  11 / 12
 • Thomas Nielsens vinderbillede, som dommerne plukkede ud af en serie, er sprængfyldt med energi. (© Thomas Nielsen)
  12 / 12
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk