Cirkus Dannebrog er gået konkurs

Inden for bare et par måneder må endnu et dansk cirkus trække sig tilbage på grund af dårlig økonomi.

Cirkus Dannebrog havde ellers lagt i kakkelovnen til det helt store jubilæumshow, men nu er virksomheden erklæret konkurs. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Det er ikke mere end et to måneder siden, at Danmarks ældste cirkus, Cirkus Benneweis, meddelte, at forestillingerne var sat på pause på ubestemt tid. En af årsagerne var et budget, der havde svært ved at hænge sammen.

Og nu må endnu et cirkus melde hus forbi, bedst som sæsonen ellers skal til at begynde.

Ifølge jv.dk er Cirkus Dannebrog taget under konkursbehandling, og forestillingerne er aflyst. Der var ellers lagt op til det helt store premiereshow med en 40 års-jubilæumsforestilling.

- Jeg vil ønske, at vi kunne køre videre. Men lige nu er vi bare så chokeret, siger Isabella Enoch Sosman til jv.dk.

Cirkus Dannebrog har i flere år kørt med et negativt årsregnskab på flere hundrede tusinde kroner, og det seneste regnskab viste et underskud på knap 1,4 millioner kroner. Aflyste forestilliner og manglende salg af billetter var nogle af forklaringerne.

Sidste sommer håbede direktør Agnete Enoch dog ellers, at de mange udsolgte forestillinger kunne være med til at vende den økonomiske situation.

- Vi glæder os over, at publikum er der. Fra juni og flere uger frem har vi udsolgte forestillinger, så der er håb forude med en sådan opbakning. Vi arbejder intenst med alt omkring det økonomiske, lød det i et interview med finans.dk.

Er tiden løbet fra cirkus?

Opslået af DR Nyheder på 16. marts 2016