Cirkuskender efter Dannebrog-konkurs: Danske cirkusser har ikke været gode nok

Ipad, smartphones og DR’s Cirkus Summarum er for hård kost for de danske cirkusser. Samtidig er de for dårlige til markedsføring, siger cirkuskender.

De tre største cirkusser herhjemme er Benneweis, Arena og Dannebrog. Benneweis holder i år krisepause, og Cirkus Dannebrog er begæret konkurs. Dermed er det formodentlig kun Arena, der viser forestillinger i år. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Sidste år aflyste Cirkus Benneweis sine forestillinger i et år på grund af publikumskrise. I dag er det så Cirkus Dannebrog, der opgiver at præsentere stur, stur nummer, fordi cirkusset er begæret konkurs.

Dermed ser det ud til, at kun ét af landets tre største cirkusser, vil turnere Danmark rundt, når sæsonen går i gang omkring påske.

Der kommer ikke det samme antal publikummer som i gamle dage.

Ole Simonsen, Cirkuskender

- Som cirkuselsker synes jeg, det er et problem, når to af de tre største i år er væk, siger Ole Simonsen, der er næstformand i Foreningen Danske Cirkusvenner, og som har fulgt cirkusmiljøet i flere år.

Han fortæller, at publikumskrisen finder sted over hele Europa.

- Mit gæt er, at antallet af gæster herhjemme er halveret de sidste 20 år, siger Ole Simonsen.

Ifølge ham er årsagen, at børn foretrækker at få deres underholdning fra smartphones og tablets frem for levende underholdning. Men samtidig mener han også, at cirkusserne selv bærer en del af ansvaret.

- Markedsføringen er gammeldags. De sætter plakater op i byerne og måske lidt annoncer i aviserne. Men de er ikke gode til at bruge de nye markedsføringsværktøjer, siger han og tilføjer, at han har svært ved at komme med løsninger, der skal forbedre situationen for dansk cirkus.

Samtidig vurderer han også, at DR’s Cirkus Summarum gør det sværere at drive cirkus, fordi børnene her har mulighed for at se de kendte figurer fra børne-tv.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve