Claes Bang vinder stor filmpris: Jeg er sindssygt stolt

Som den første dansker nogensinde vandt Claes Bang prisen for bedste mandlige hovedrolle ved European Film Award.

- Jeg er så utrolig stolt af denne pris, og det har intet at gøre med, at jeg er den første, der vinder den, fortæller den danske skuespiller Claes Bang.

I går modtog han en fornem hæder, da han som den første dansker nogensinde fik overrakt prisen for bedste mandlige hovedrolle ved European Film Award i Berlin.

Han fik prisen for sin hovedrolle i filmen 'The Square', der tidligere på året modtog Guldpalmen i Cannes.

- Jeg er bare rigtig glad for, at folk sætter pris på, hvad vi har lavet her. Det er ikke vigtigt, at jeg er nummer et eller nummer 500 - anerkendelsen er fantastisk, siger den 50-årige skuespiller.

'Filmen har gjort meget for mig'

I det satiriske drama 'The Square' spiller Claes Bang en kurator for et kunstmuseum, som har en ny udstilling på vej.

- Jeg ved ikke, om prisen her vil gøre noget for mig, men filmen har allerede åbnet så mange døre for mig, fortæller Claes Bang, der tidligere har medvirket i danske film som Lærkevej, Blå Mænd, Nynne og tv-serien Anna Pihl.

- Jeg får tilsendt et til tre manuskripter om ugen nu. Så jeg er meget taknemmelig for, at de valgte mig til denne film. Jeg er så sindssygt glad.

En stor aften

Ved lørdagens prisoverrækkelse stjal filmen al opmærksomheden, da den løb med hele seks priser.

Den vandt både prisen for bedste film og bedste komedie.

Filmens svenske instruktør, Ruben Östlund, modtog prisen for bedste manuskript og for bedste instruktion, og Josefin Åsberg fik overrakt prisen for bedste scenografi.

Andre danske nominerede

Tidligere har danske skuespillere som Ulrich Thomsen, Anders W. Berthelsen, Jesper Christensen, Mads Mikkelsen, Thure Lindhardt og Jakob Cedergren været nomineret for bedste mandlige hovedrolle ved European Film Award.

Men ingen af dem har vundet den prestigefyldte pris.