Claus Meyer indtager japansk tv

Den engelske version af DR-programmet "Mad i norden" med Claus Meyer bliver fra på lørdag vist i Japan.

Op mod 25 millioner japanere bliver fra lørdag udsat for Claus Meyers gastronomiske udfoldelser.

Den danske Ambassade i Tokyo har lavet en aftale med en af Japans helt store satellitkanaler - BS Fuji - om at sende 13 afsnit af "New Scandinavian Cooking".

Verden rundt

Programmet er en engelsksproget version af rejseprogrammet "Mad i norden", der blev sendt på DR i 2007, og den engelske version har allerede været det meste af verden rundt.

Både tyskere, italienere, franskmænd, amerikanere, kinesere og australiere har fået indblik i Claus Meyers forhold til mad, og nu for japanerne også muligheden.

- New Scandinavian Cooking er flot produceret, og fortæller smukt om dansk madkultur og danske råvarer. Dertil kommer, at Danmark i forvejen er et meget spændende land set med japanske øjne, og jeg er derfor sikker på, at der vil blive taget rigtig godt imod programmet, udtaler Toru Moriya, der er programchef hos BS Fuji.

Mulighed for eksport

Claus Meyer selv er også glad for opmærksomheden:

- Jeg har altid været en stor beundrer af japansk kultur og gastronomi og håber, at tv-serien og eksponeringen af dansk og skandinavisk mad kan bane vejen for, at jeg får mulighed for at præsentere dansk mad i Japan senere på året, siger Claus Meyer, der udover sin kogekunst også producerer fødevarer.

Og det kan måske endda blive startskuddet til et handelssamarbejde - hvem ved?, siger Claus Meyer.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve