Cohens egne sangtekster blev læst op til begravelsen

Leonard Cohen er blevet begravet i sin hjemby, hvor bønnen blev erstattet af sangtekster.

Canadiske Leonard Cohen ses her i Paris i januar 2012. / AFP PHOTO / JOEL SAGET (Foto: Joel Saget © Scanpix)

Sangeren, poeten og sangskriveren Leonard Cohen, der døde i Los Angeles mandag, blev begravet tre dage senere i sin hjemby, Montreal, i Canada.

Til stede var familien og de nærmeste venner. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

I stedet for en bøn blev der under den jødiske ceremoni læst højt fra Leonard Cohens sidste album, "You Want It Darker", der udkom i oktober.

- Hineni, hineni, My Lord (her er jeg, Herre, på hebraisk, red.), lød en af de passager, der blev læst op fra albummets titelsang.

Begravet på jødisk kirkegård

Leonard Cohen blev efterfølgende stedt til hvile på en jødisk kirkegård på en bjergside på Mount Royal.

- Han blev begravet ved siden af sine forældre, bedsteforældre og oldeforældre i overensstemmelse med sine ønsker, fortæller rabbiner Adam Scheier til avisen La Presse ifølge AFP.

Avisen skriver også, at Leonard Cohen bevarede et livslangt spirituelt, musikalsk og familiært bånd til den synagoge, han tilhørte i sin ungdom.

Offentligheden blev informeret om Leonard Cohens død af hans pladeselskab fredag. Han blev 82 år.

Manager: Cohen uden sidestykke i sin kreativitet

Ifølge Leonard Cohens søn, Adam Cohen, døde sangeren i sit hjem.

- Min far døde fredeligt i sit hjem i Los Angeles i vished om at have fuldført det, som han følte var et af sine bedste album, skriver Adam Cohen i en udtalelse til det amerikanske musikmagasin Rolling Stone.

- Han skrev helt indtil det sidste med sin unikke form for humor.

Leonard Cohens nu tidligere manager, Robert Kory, udtaler, at det var et privilegium og en stor gave for ham at få lov at arbejde for den canadiske kunstner.

- Uden sidestykke i sin kreativitet, indsigt og brutale ærlighed var Leonard Cohen en sand visionær, hvis stemme vil blive savnet frygteligt, udtaler Kory ifølge nyhedsbureauet NTB.

Fans har lagt blomster og hilsener foran Leonard Cohens hjem i Montreal, Canada. REUTERS/Christinne Muschi (Foto: CHRISTINNE MUSCHI © Scanpix)

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk