Cosplayere og computerspil indtager Koncerthuset

Der er både Counter-Strike, Danmarks bedste cosplayere og Troldspejlet LIVE på programmet 27. september, når Koncerthuset hylder spil i alle afskygninger.

Det handler om spil i alle afskygninger, når DR Koncerthuset søndag 27. september byder indenfor til DR Frit Spil. (© dr)

Danskerne er vilde med spil: Brætspilscafeerne myldrer op i de store byer, computerspil er nu en konkurrencesport i millionklassen, og vi går alle rundt med adgang til flere tusinde mobilspil gennem vores smartphone.

Derfor byder DR Koncerthuset indenfor søndag 27. september til en dag i spillenes tegn under overskriften DR Frit Spil. P3’s Sara Frost, der selv er stor spilentusiast, vil guide gæsterne gennem en verden af spil i alle afskygninger.

DR Frit Spil vil lukke det indre legebarn ud ved hjælp af massevis af arkadespil, brætspil og computerspil – uanset om man er noob eller pro.

Computerspillene kommer

Esport – det at spille computerspil på konkurrenceniveau – vinder lige nu hastigt terræn i det internationale sportslandskab, og det skal DR være med til at favne.

Til at give gæsterne en fornemmelse af den særlige stemning, der er ved nogle af verdens mange store esportsturneringer, kommer Danmarks største esportsarrangør, Copenhagen Games. Med deres hjælp kan man prøve kræfter med spil som League of Legends, Hearthstone og Counter-Strike, der er nogle af de største konkurrencespil i verden.

Hvad enten man har spillet i mange år og gerne vil prøve at spille mod nogle af de bedste gamere i Danmark, eller man er helt grøn og gerne vil lære mere om esportens verden, vil DR Frit Spil have noget på programmet.

Oplev Troldspejlet LIVE og årets bedste brætspil

Spilguru og -anmelder Jakob Stegelmann lægger også vejen forbi DR Frit Spil. Han vil opføre en særudgave af sit legendariske tv-program Troldspejlet, der siden 1989 har anmeldt spil og film på DR.

I denne særlige version af Troldspejlet tager Jakob Stegelmann fra scenen i Koncerthuset gæsterne med på en eksklusiv rejse gennem computerspillets historie og tilbage til dengang, Super Mario og Pacman var børn.

Senere på dagen går turen til brætspillene, når brætspilsprisen Guldbrikken bliver uddelt for syvende år i træk. Formålet med prisen er at fremme interessen for brætspil i Danmark, og den uddeles til årets bedste af slagsen.

Der vil også være mulighed for at møde nogle af de danske spiludviklere og afprøve deres spritnye spil, som stadig er under udvikling og derfor endnu ikke har ramt butikkerne.

Cosplay – udklædning som du aldrig har set det før

Programmet slutter med det store cosplayshow, hvor cosplayere – performere, der i imponerende detaljegrad klæder sig ud som deres yndlingskarakter fra eksempelvis spil eller film – indtager scenen. De dyster i kategorier som Bedste Look-a-like, Bedste Craft, Bedste Prop og ikke mindst dommernes favorit.

Cosplaykulturen har rødder i amerikansk superheltekultur og japansk animekultur, og den bliver under DR Frit Spil præsenteret af det danske cosplayfællesskab J-popcon. Der er i øvrigt gratis adgang til DR Frit Spil for alle, der er iført fuldt cosplaykostume.