Coster-Waldau i stor amerikansk tv-serie

Skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau medvirker i ny meget omtalt amerikansk adventure-serie.

Folkene bag kæmpesucceser som Sopranos, Deadwood og Rome er gået i gang med at producere tv-serien "Game of Thrones", og den danske skuespiller Nikolaj Coster-Waldau er med.

I november blev den såkaldte pilot optaget og HBO har netop givet grønt lys for at producere 10 afsnit af serien, som er en slags underspillet fantasy-historie fra en fiktiv udgave af 15-1600-tallets England uden magi.

- Der sker ikke en masse overnaturligt som i Harry Potter, men hele handlingen udspiller sig under truslen af vinteren. Altså hvis ikke man gør noget, så bliver man underkastet vinteren, forklarer Nikolaj Coster-Waldau til DR Kultur.

Tv-serien er lavet over romanserien "A Song of Ice and Fire" skrevet af George R. R. Martin, og den serie har allerede mange trofaste fans, der venter i spænding på tv-serien.

Flere lag i figurerne

Chancerne for succes bliver ikke mindre af, at det er HBO, der producerer serien, og det er samme selskab, der har stået bag kæmpe succeser som Deadwood, Rome og ikke mindst Sopranos.

- "Game of Thrones" har lidt af det samme med rivaliserende familier. Jeg spiller dronningens tvillingebror, og han bliver kørt i stilling som bad guy nummer et, men som vi også kender det i Sopranos, så er figurerne ikke blot sort/hvide. Der er en grund til, de ting, de gør, fortæller Nikolai Coster-Waldau.

De første 10 afsnit vil ramme amerikanske seere om et års tid.

Facebook
Twitter