Cover erkender fejl: Vi skulle aldrig have bragt udskældt modebillede

Modemagasinet Cover erkender, at de ikke skulle have bragt billedet af en ultratynd model i modereportage.

Stifter af Cover, Malene Malling (forrest i billedet), beklager, at modemagasinet har brugt billedet af en ultratynd model. (© dr)

Et billede af en ultratynd model i modemagasinet Cover har fået flere på de sociale medier til at kritisere billedet, og Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade kalder billedet for ”fuldstændig usmageligt”.

Nu erkender modemagasinet selv, at de er gået over grænsen, da de i det seneste nummer bragte billedet af pigen i en modereportage.

- I dag er en trist dag for mig. På Cover har vi igennem årene trykt titusindvis af billeder, men de billeder af en alt for tynd model i Cover 103 (februar-udgaven, red.) skulle ikke være trykt. Jeg har ikke levet op til mit ansvar som forlægger, kvinde og mor, og det er jeg oprigtig meget ked af, skriver modemagasinets stifter, Malene Malling, på Covers hjemmeside.

I teksten bringer hun en undskyldning og lover, at det ikke vil ske igen.

Forening har ikke set noget lignende

DR Kultur har tidligere torsdag talt med generalsekretæren for Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade, Steen Andersen, om billedet. Han kan ikke huske, at han har set noget lignende i danske modemagasiner.

- Cover burde sige undskyld på næste forside. De har ikke tænkt over, at billedet provokerer en masse mennesker, forældre til børn med spiseforstyrrelser og dem, der kæmper med spiseforstyrrelser, siger Steen Andersen.

Cover: Modelbureau har også et ansvar

DR Kultur har forgæves hele torsdag formiddag forsøgt at få en kommentar fra Malene Malling selv. Men til tv2.dk forklarer hun, at hun ikke selv var til stede, da billederne blev taget. Samtidig siger hun også, at billedet rejser spørgsmålet om, hvorvidt modelbureauet skulle have ladet modellen arbejde.

- Der er flere spørgsmål her. Der er spørgsmålet om, hvorvidt sådan en pige overhovedet bør arbejde, og det må være op til modelbureauet og pigen selv, siger Malene Malling.

  • Et billede af denne unge og meget tynde model har skabt vrede på de sociale medier. Dette er dog et af de andre billeder i modeserien i Cover. (Foto: dr)
  • Dette billede i Cover af en meget tynd model har skabt vrede på de sociale medier. (Foto: dr)
  • Et billede af denne unge og meget tynde model har skabt vrede på de sociale medier. Dette er dog et af de andre billeder i modeserien i Cover. (Foto: dr)
1 / 3

Desuden forklarer Covers stifter også til tv2.dk, at de andre billeder fra serien, hvor den pågældende model er med, ikke ser helt så slemme ud.

Facebook
Twitter