VIDEO Helt tæt på de 10 nye talenter i dansk scenekunst

Søndag bliver årets 26 Reumert-priser uddelt. 10 af dem går til nogle helt særlige, nye talenter.

Disse 10 nye talenter har hver fået én Reumert-talentpris. Se interviews med dem alle 10 her på siden.

Der skal uddeles hele 26 priser, når Årets Reumert løber over tv-skærmene søndag, 21. juni. Men 10 af prisvinderne kender vi allerede på forhånd, nemlig de 10 modtagere af årets talent-priser.

De er løbende blevet præsenteret her på dr.dk, og nu kan du se eller gense alle interviews med dansk scenekunsts 10 nye navne.

Nanna Cecilie Bang, skuespiller

Nanna Cecilie Bang er 27 år og skuespiller. Hun bliver inspireret af teater, der tager aktuelle problemstillinger op. Det må gerne tage udgangspunkt i virkeligheden og provokere lidt. For det er her, man kan røre ved noget i publikum.

Nanna Cecilie Bang modtager en af de ti prestigefulde Reumert-talentpriser for sit skuespil i stykket Folkeskolereformen på Mungo Park Kolding.

Se interviewet med hende her:

Karin Gille, scenograf

- Jeg har en kærlighed for materialer og rum, og scenografi fascinerer mig, fordi det er et meget komplekst fag, hvor man skal møde og samarbejde med mange mennesker. Man skal hele tiden være i dialog og kommunikere på flere lag, fortæller Karin Gille om sin kærlighed til scenografien.

Hun modtager én af årets 10 talentpriser i Årets Reumert for sit arbejde i Ottone in Villa, Concerto Copenhagen.

Se interviewet med hende her:

Magnus Bruun, skuespiller

Magnus Bruun fortæller historier, og det har han egentlig gjort lige siden dengang i 0. klasse, hvor han spillede mågen i Den Lille Havfrue i et teaterstykke på skolen.

Han modtager én af årets 10 Reumert-talentpriser for Fiaskomonologerne, Teater Momentum.

Se interviewet med ham her:

Laura Rasmussen, scenograf

Laura Rasmussen var ikke ret gammel, da hun besluttede sig for, at hun ville være scenograf. Indgangsvinklen til det kreative erhverv kom fra hendes mor og bror, der begge arbejdede som fri kunstnere.

Laura får en Reumert-talentpris for Umælende kræ, Teater Svalegangen.

Se interviewet med hende her:

Cornelia Beskow, sopran

- Jeg er stolt af min dramatiske sopranstemme. Det har krævet hårdt arbejde, men jeg er en stræber. Jeg arbejder virkelig hårdt. Det tror jeg også kan mærkes, når jeg står på scenen.

Sådan siger Cornelia Beskow, der modtager en Reumert-talentpris for Rosenkavaleren og Lady Macbeth fra Mtsensk, Det Kongelige Teater.

Se interviewet med hende her:

Henrik Szklany, dramatiker

Henrik Szklany modtager prisen som Årets Talent for sit arbejde med forestillingerne Altid for Aab på Aalborg Teater og 839 dage på BaggårdTeatret.

- Både Aab for altid og 839 dage spejler noget, som er virkelighed for dem, det handler om. Det gør, at publikum kan kende sig selv i det, mener Szlanky.

Se interviewet med ham her:

Sicilia Gadborg Høgh, skuespiller

Sicilia Gadborg Høegh er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2013. Hun modtager årets Reumert Talentpris for sin optræden i forestillingen Glasbobler på Aarhus Teater – en forestilling, der handler om fem menneskeskæbner hvis veje krydses.

Se interviewet med hende her:

Ena Spottag, skuespiller

Ena Spottag havde sin første rolle på teatret, da hun var seks år gammel, og som datter af skuespiller Jens Jørn Spottag og skuespiller og instruktør Dea Fog har hun altid haft skuespil tæt inde på livet.

Talentprisen modtager Ena Spottag for sin rolle som Laura i Tennessee Williams-klassikeren Glasmenageriet på Folketeatret.

Se interviewet med hende her:

Julian Toldam Juhlin, scenograf

- Det med at iscenesætte har altid været med mig, uden at jeg har tænkt over det. Hvis jeg for eksempel skal en tur i skoven, så er det med stråhat og hele pakken. Jeg iscenesætter altid de sammenhænge og situationer, jeg indgår i.

Ordene tilhører Julian Toldam Tuhlin, der modtager én af årets 10 Reumert-talentpriser som scenograf på Som var det i går, Riddersalen.

Se interviewet med ham her:

Josephine Park, skuespiller

Josephine Park modtager en Reumert Talentpris for sin rolle i forestillingen Som i Himlen på Teater O.

Hun begyndte for alvor at dyrke skuespillet, allerede da hun gik i gymnasiet. Det der drev hende, var en følelse af at være på hjemmebane.

Se hele interviewet med hende her:

FacebookTwitter