Da Carmen gjorde Kalundborg til klondyke

Carmen Curlers i Kalundborg var i 1960´erne Vestsjællands største erhvervseventyr med på et tidspunkt mere end 3000 ansatte. Ny bog fortæller historien.

Medarbejderpleje, merchandise og teambuilding.

De begreber var endnu ikke opfundet for 40 år siden, men på Carmen Curlers i Kalundborg blev der allerede i 1960erne brugt medarbejderpleje, merchandise og teambuliding.

Det beskriver forfattereren og journalisten, Søren E. Jensen i en ny bog om det store Carmen-erhvervseventyr, der gav Vestsjælland sin første store kvindearbejdsplads med på et tidpunkt mere end 3000 ansatte.

Manden bag Carmen Curlers, Arne Bybjerg Petersen solgte i 1969 sin virksomhed til det amerikanske firma Clairol og flyttede til et øde sted i Australien.

-Jeg har forsøgt alt for at komme i kontakt med Arne Bybjerg, men forgæves, siger Søren E Jensen, der i sin bog beskriver den nu 82-årig Bybjerg som en menneskesky og bitter mand.

-Bybjerg er bitter, fordi han toppede som erhvervsmand allerede før han fyldte 40, hvor han blev tvunget til at sælge sit livsværk til amerikanerne, siger Søren E. Jensen.

Ved at klikke under "Lyd og Video" til højre på siden, kan du lytte til et interview med Søren E Jensen og til P4 Morgens indslag fra, da Søren E. præsenterede sin bog på Bogforum fornylig.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53274bbfa11f9d1b2c78b66chttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532f224f6187a21b2cf170a6