Da Jackson døde gik nettet ned

Både Google og det sociale netværk Twitter gik ned, da nyheden om Michael Jacksons død slap ud. Google troede først, at de var udsat for et hacker-angreb.

Normalt giver en Google-søgning på Michael Jackson godt 65 millioner resultater. Men da nyheden om hans død slap ud kort efter midnat dansk tid, måtte Google bøje sig.

Den populære søgetjeneste kunne simpelthen ikke følge med. I stedet for hobevis af links blev søgende på Google mødt med en fejlside med ordlyden:

- Din forespørgsel ligner automatiserede forespørgsler fra en computervirus eller spywareansøgning.

Google måtte fejlmelde

Og Google bekræfter, at den ellers durkdrevne søgetjeneste ikke kunne følge med.

- Det er rigtigt, at mellem ca. 2.40 (23.40 dansk tid, red.) og 3.15 (00.15 dansk tid, red.) oplevede nogle GoogleNews-brugere problemer med at få vist resultater fra søgninger efter Michael Jackson. I stedet oplevede de, at siden meldte om fejl, siger Googles talsmand, Gabriel Sticker til BBC.

Googles egen målinger over besøgende på siden viser, at omkring tidspunktet for Michael Jacksons død, var antallet af søgninger på Michael Jackson vulkanisk.

Twitter gik ned

Google var dog ikke den eneste side, der ikke kunne følge med i nat. Også det populære sociale netværk Twitter måtte sande, at Jacko vitterligt er kongen af pop.

Twitters servere brød simpelthen sammen, men inden da nåede de at registrere, at navnet Michael Jackson optrådte i 66.500 opdateringer.

Nyhedssider blev halvt så hurtige

Hjemmesiden www.TMZ.com, der var først med nyheden om, at Michael Jackson var blevet indlagt, måtte også lide den tort at gå ned. Keynotes Systems overvåger hastigheden på netsteder som AOL, CBS, CNN, MSNBC og Yahoo, og her var resultatet klar, fortæller Shawn White, der er direktør for ekster opertioner hos Keynote Systems.

- Begyndende fra 23.30 blev den gennemsnitlige hastighed for download på nyhedssider mere end fordoblet fra mindre end fire sekunder til næsten ni sekunder, siger han til BBC.

Facebook
Twitter