Da Vinci-film for blasfemisk for Færøerne

Mens resten af verden fra fredag kan se filmversionen af Dan Browns bestseller Da Vinci Mysteriet, må færingerne nøjes med bogen. De færøske biografer mener filmen er for blasfemisk og vil ikke vise den.

Filmatiseringen af bestselleren "Da Vinci Mysteriet" får premiere rundt om i verden på næste fredag.

Men ikke på Færøerne. Ejerne af de to biografer, i henholdsvis Thorshavn og Klaksvik, vil ikke tage filmen hjem.

Har ikke læst bogen

- Vi har valgt at forbyde filmen. Den er blasfemisk. Da vi spurgte Nordisk Film, der distribuerer filmen, om indholdet svarede til bogen - og svaret var positivt - så besluttede vi, at vi vil ikke være dem, der viser noget blasfemisk på Færøerne, siger lederen af biografen i Torshavn - Jákup Eli Jacobsen - til den færøske avis Sosialurin.

Biograflederen indrømmer at han ikke har læst bogen.

- Men jeg har fået fortalt, at filmen bl.a. viser, at Jesus fik børn med en kvinde. Bare dette er i sig selv medvirkende til, at vi ikke vil fremvise filmen, siger Jákup Eli Jacobsen, der frygter for, at han kan miste tilladelsen til at drive biograf, hvis han fremviser noget, der er blasfemisk.

Ifølge Jacobsen var det ikke tilladt at vise Monthy Pyton-filmen "Life of Brian", da den kom frem for nogle år siden.

Indehaveren af Færøernes anden biograf, den i Klaksvig, har valgt at følge trop.

Bogen "Da Vinci Mysteriet" er solgt i mange eksemplarer i de færøske boghandeler. Ind til nu har ingen af forretningsindehaverne mistet deres tilladelser til at sælge bøger.

ExternalContent