To dage efter brand: Nu topper Klokkeren fra Notre Dame hitlisterne

Victor Hugos 188 år gamle roman har indtaget halvdelen af pladserne på top ti-liste.

Bogen udspiller sig blandt andet i Notre Dame-katedralens her. (Foto: Bertrand Guay © Scanpix)

Mens franskmændene venter på at kunne høre kirkeklokkerne i Notre Dame-katedralen ringe igen, har de kastet sig over fortællingen om den pukkelryggede Quasimodo fra romanen Klokkeren fra Notre Dame.

Fiktionsbogen fra 1831 topper nemlig boghitlisten på den franske del af internethandlen Amazon.

Blot to dage efter en omfattende brand ødelagde dele af et af landets nationalsymboler, har Victor Hugos roman fra 1831 nu indtaget en førsteplads på listen. Det skriver CNN.

Faktisk indtager forskellige versioner af bogen halvdelen af listens top 10, hvor den både ligger på tredje-, sjette-, syvende- og ottendepladserne, mens en historisk bog om katedralen napper femtepladsen.

Færdig om fem år

I 1996 lavede Disney en version af bogen som tegneseriefilm, som fik premiere i Danmark i slutningen af 1996 og i Frankrig året efter. Den ligger lige nu nummer fire på den franske Amazons filmhitlise.

Hvis man foretrækker den virkelig udgave frem for fiktion, skal man væbne sig med tålmodighed. Der kan nemlig gå op til fem år, før man igen kan besøge den verdensberømte attraktion, som årligt har cirka 13 millioner besøgende. I går lovede Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, at kirken vil blive genopbygget inden OL i Paris i 2024.

- Vi vil genopbygge Notre Dame, så den bliver endnu smukkere, og jeg vil have, at genopbygningen bliver gennemført i løbet af fem år. Vi kan gøre det, lovede Macron i en tv-tale til nationen.

Katedralens spir og tag kollapsede under branden. Ifølge nyhedsbureauet AFP er der tirsdag samlet mere end 4,5 milliarder kroner ind. Årsagen til branden er stadig ukendt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk