Daniel droppede ud af dating-eksperiment: 'Det har kørt mig helt under gulvet'

Halvvejs inde i 'Koden til kærlighed' har et af parrene kastet håndklædet i ringen.

I alt er fire par med i årets 'Koden til kærlighed'. Ejendomsmægleren Daniel Christiansen og den nyuddannede art director Michelle Ernst var et af dem. (Foto: Oliver Seppo © dr)

Deltagerne er vildtfremmede for hinanden, når de mødes første gang i DR3's 'Koden til kærlighed'.

Forinden har man analyseret deres livsstil og personlighed for så at matche dem med hinanden i fire par. Nu skal de leve, som om de er i et forhold, i en måned.

Det store spørgsmål er, om parrene vil blive sammen, når måneden er slut. For kan det mon lade sig gøre at koldstarte et kærlighedsforhold baseret på personlighedstest og arrangeret samvær?

Tager man en foreløbig temperaturmåling på forholdene, ser svaret se ud til at blive: Ja.

For alt i alt ser det ud til, at gnisten er blevet tændt i Koden til kærlighed-parrene. To af parrene har kysset, og et par har netop sovet i samme seng for første gang.

Mindre rosenrødt ser det dog ud for det fjerde og sidste par, Daniel Christiansen og Michelle Ernst. Faktisk er deres forhold gået helt i sort.

Det tegnede ellers godt. Michelle havde endelig afleveret sin bachelor, så nu var der tid til at hellige sig eksperimentet og lære Daniel at kende. Derfor havde de to aftalt at mødes over mad.

Men det, hun troede var et festmåltid, blev i virkeligheden en afskedsmiddag.

- Jeg kan mærke, at det har kørt mig helt under gulvet. Så angående eksperimentet ved jeg ikke, hvor villig jeg er til at fortsætte det, siger Daniel blandt andet.

Se Daniel overlevere nyheden om, at han ønsker at stoppe eksperimentet:

Drinks og dak til Distortion

Det er måske de færreste, som bliver chokerede over, at matchet ikke bærer frugt. For forholdet kom allerede i uføre, da Michelle og Daniel skulle mødes til Distortion.

De to har forskellige udlægninger af, hvad der gik galt.

- Efter en lang arbejdsdag tog jeg ind for at få en drink med Daniel og lære ham at kende. Da jeg kom, sad han med en masse piger, og det er der ikke noget galt i. Men det virkede som om, hans interesse var et andet sted. Og Daniel havde travlt med at skulle ud at 'dakke dakke', som han sagde. Jeg følte mig uvelkommen og tog hjem til mig selv for at sove, siger Michelle.

Daniel føler, at han bliver fremstillet som usympatisk i programmet.

- Der sker det, at vi står i to en halv time og venter på Michelle. Vi forsøger at ringe, men kan ikke få fat på hende. Og når man står der, omringet af sine bedste venner til Distortion, så drikker man sig fuld.

- Det kommer til at fremstå som om, jeg ikke tager mig af hende. Jeg fremstår lidt usympatisk, og det synes jeg er ærgerligt, for sådan synes jeg ikke, det var.

Se Michelle og Daniels møde under Distortion:

'Jeg blev overrumplet'

Tanken om, at en algoritme måske kunne finde hans drømmepartner, var pirrende. Derfor meldte Daniel sig til eksperimentet. Det ville jo være helt fantastisk, hvis der dukkede en op, man rigtig klikkede med, som han siger.

Desværre klikkede det ikke helt mellem ham og Michelle. Daniel tror ikke, de var et match. Blandt andet fordi han primært er tiltrukket af langhårede kvinder. Michelles korte frisure var da også noget af det første, han studsede over, da de mødte hinanden.

Men det er ikke på grund af matchet, at Daniel trak stikket på eksperimentet. Årsagen findes i eksperimentets rammer.

- Jeg blev overrumplet. Der gik en weekend, fra jeg fik at vide, at jeg skulle være med, til Michelle var i min lejlighed. Det gik meget stærkt, fortæller Daniel.

Weekenden tilbragte han til Aalborg Karneval. Han kom hjem til sin egen lejlighed søndag eftermiddag efter en hel weekend med fest og farver. En time efter kom en kamerakvinde hjem til ham og optog det første interview.

- Det var for omfattende for mig. Jeg har en hektisk hverdag, hvor jeg er på hele tiden. Samtidig skulle jeg så være på kamera fra det sekund, jeg kom hjem. Jeg blev kørt træt og havde ikke mig selv med i det, siger Daniel, som gerne ville have givet eksperimentet et mere helhjertet forsøg under mindre hektiske forhold.

Daniel lagde hus til parret under eksperimentet. Her åbner han døren til sin Frederiksberg-lejlighed. Det skulle senere gå op for ham, hvor meget han værdsætter at have sit eget frirum i lejligheden. (© dr)

Michelle var træt af tinder

Michelle meldte sig til eksperimentet, fordi hun var træt af Tinder. Hun har boet i udlandet det meste af sit liv, og set i forhold til andre lande synes hun, vi har en mærkelig og overfladisk datingkultur i Danmark.

- Man swiper bare videre, og ofte kommer det ikke længere end tredje date. Derfor tog jeg et alternativt middel i brug, da jeg meldte mig til eksperimentet.

Hun syntes, det var interessant om algoritmen kunne parre hende med en, hun normalt ikke ville kigge efter på gaden. Og hun tænkte, at det var en god chance for at møde en mand, der var interesseret i et langsigtet forhold.

- One night stands har aldrig sagt mig noget. Jeg har været klar til et fast, langsigtet forhold siden jeg var 15 år gammel.

Michelle er tiltrukket af fyre med ambition. Men de mest ambitiøse fyre er ofte også de mest travle, siger hun. Derfor har Michelle gang på gang har set sig selv blive prioriteret lavt af sine partnere.

- Det er prisen for at være tiltrukket af fyre, der er super intelligente eller super drevne. Daniel endte med at blive en del af det mønster, for han var også den type.

Michelle har følt sig klar til et fast forhold, siden hun var 15 år gammel. Men paradoksalt nok, fortæller hun, har hendes længste forhold varet to måneder. (© dr)

Fortryder ikke

Eksperimentet varer egentlig fire uger. For Michelle og Daniels vedkommende sluttede det dog efter bare en enkelt uge. Alligevel er der ingen af dem, som fortryder, at de deltog. Begge to føler, at de er blevet klogere af at være med.

Daniel fortæller, at han er blevet klar over, hvor vigtig privatsfæren er for ham.

- Og så er jeg er blevet bevidst om, hvor meget jeg sætter pris på min frihed, siger Daniel.

Michelle fortæller, at det var en terapeutisk oplevelse at se sig selv udefra.

- Det gik op for mig, at jeg er ret hård ved mig selv. Der var steder i programmet, hvor jeg fik ondt af mig selv og havde lyst til at give mig selv et kram.

Parret endte med at tilbringe to døgn sammen i Daniels lejlighed på Frederiksberg. (© (c) DR)
Facebook
Twitter