Danmark har flere Michelin-restauranter end nogensinde

15 danske restauranter modtager tilsammen 17 stjerner i årets guide fra Michelin.

De københavnske restauranter Clou, Marchal og Studio har alle fået en stjerne i årets guide fra Michelin, som er offentliggjort onsdag. Her er det køkkenchef Ronny Emborg fra Hotel d'Angleterres restaurant Marchal. (Foto: Asger Ladefoged © Scanpix)

Danmark har fået tre nye enstjernede Michelin-restauranter, mens en enkelt restaurant har mistet den gastronomiske udmærkelse.

Det er status, efter at stjernerne onsdag er blevet offentliggjort ved et pressemøde i Stockholm, skriver pol.dk.

Dermed er København oppe på 17 stjerner, fordelt på 15 restauranter. Noma og Geranium er fortsat Danmarks eneste tostjernede restauranter.

De københavnske restauranter Clou, Marchal og Studio har alle fået en stjerne i årets guide fra Michelin.

Køkkenchef får en stjerne - igen

Clou, der drives af brødrene Jonathan og Alexander Berntsen, har haft åben siden efteråret 2012 og har høstet adskillige flotte anmeldelser.

Stjernen til Marchal betyder, at kokken Ronny Emborg igen bliver Michelin-dekoreret, efter han sidste år forlod den enstjernede AOC.

Emborgs nye restaurant ligger det genåbnede luksushotel d'Angletere.

Thomas Rodes exit fjerner stjerne

Sidste nye stjerne går til Studio at the Standard, som har Torsten Vildgård i spidsen. Han er tidligere souschef på Noma, og hans nye restaurant er placeret i Københavns gamle toldhus, som for nylig er åbnet under navnet The Standard af blandt andre Claus Meyer.

Til gengæld mister Danmarks ældste Michelin-restaurant sin stjerne, skriver b.dk. Kong Hans Kælder, som fik landets første stjerne i 1983 og har fastholdt den siden, må nu vinke farvel til anerkendelsen.

Det sker efter at restaurantens køkkenchef siden 1996, Thomas Rode Andersen, sidste år meddelte, at han forlader restauranten til sommer.

/ritzau/

Facebook
Twitter