Danmarks første stand-up komiker

Tommy Kenter fylder 60 år og genopfører forestillingen Kentex Royal. På en måde var han stand-up-komiker længe før begrebet blev indført i Danmark.

I fem årtier har Tommy Kenter været aktiv på de skrå brædder.

Nu fylder han 60 år, og det fejrer han ved sammen med pianisten Esben Just at genopføre forestillingen ”Kentex Royal”, som i 2009 blev opført på det Kongelige Teater.

Kedelige tekster opført af mærkelige mænd

Denne gang bliver ”Kentex Royal” opført på Helsingør Musikteater, hvor Kenters store idol Osvald Helmuth slog sine folder.

”Kentex Royal” bliver både et genhør med Osvalds sange og et gensyn med tidligere kendte karakterer som de to uheldige stand-up-komikere Alf Vælling og Rudi S. Kleutzner.

I rollen som Alf Vælling og Rudi S. Kleutzner gestaltede Tommy Kenter sig selv som stand-up komiker længe før 90'ernes stand-up-komikere blev populære:

- Jeg har altid fundet det meget skægt og underholdende at finde nogle kedelige tekster og lade en mærkelig mand sige dem, så de bliver morsomme. De unge stand-up komikere i dag skriver nogle vanvittigt morsomme tekster og fremfører dem på en ret triviel og kedelig måde, fortæller fødselaren Tommy Kenter.

Ifølge Kenter er forskellen på de unge stand-up komikere og Tommy Kenter, at stand-up komikere i dag er for ortodokse og hverken bruger hat og briller eller laver stemmen om:

- Det skider jeg på, griner Kenter, som livligt benytter hat og briller i sine show.

God humor er sørgelig og morsom

Generelt er Tommy Kenter kraftigt inspireret af Osvald Helmuth, som gennem Kenters barndom og ungdom både har fået ham til at skrige af grin og få en klump i halsen.

Det er, hvad god humor handler om for Tommy Kenter:

- Det er jo ikke noget, der er morsomt, hvis det ikke udspringer af noget dybt alvorligt og tragisk. Komik betyder et skift fra en tilstand til en anden. Hvis der ikke er noget, der er sørgeligt, kan det ikke skifte til morsomt.

Den Grønne Elevator er drømmen

Da Kenter var ung, havde han tre mål: At spille Lenny i ”Mus og Mænd”, at blive stjerne i Cirkusrevyen og at spille med i ”Den Grønne Elevator”. To mål er allerede opnået. Men drømmen om at spille med i ”Den Grønne Elevator” mangler stadig at blive realiseret:

- Jeg så den som barn og teenager. Det er et skide dårligt stykke, men der er en sjov sketch inde i midten af stykket, hvor de drikker sig kanonfulde. Det kunne jeg godt tænke mig at prøve at spille, fortæller Tommy Kenter begejstret.

"Kentex Royal" har premiere 22. april og kan opleves frem til 15. maj på Helsingør Musikteater.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532ec3636187a20a446ce77c

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter