Danmarks største klassiske talent er fundet

"Et fantastisk talent" kaldte dommerne den 18-årige pianist Jonathan Siahaan, som søndag strøg helt til tops i DR's musikonkurrence Spil for livet.

"Et fantastisk talent, som besidder alle de facetter, der skal til for at komme helt til tops som musiker."

Sådan sagde juryformand Kim Sjøgren i sin motivation, da han søndag aften gav 1. præmien i DR's Spil for livet-konkurrence til 18-årige Jonathan Siahaan.

Det københavnske klavertalent med indonesiske rødder havde forinde spillet Chopins hundesvære e-mol-koncert, så hverken dommere eller publikum i den propfulde koncertsal i Radiohuset på Frederiksberg var i tvivl om, at han bare var den bedste blandt årets finalister.

- Jeg er beæret. Det havde jeg slet ikke forventet, sagde Jonathan Siahaan ydmygt, da Bikuben Fondens direktør overrakte ham checken med de 100.000 kr., som følger med den ærefulde 1. plads.

"Ekstraordinært stort talent"

Over 4 søndage har 30 af landet mest lovende unge klassiske talenter spillet for livet i DR's musikkonkurrence, og dommerne - violinisten Kim Sjøgren, pianisten Marie Rørbech, produceren Halfdan E. og slagtøjsspilleren Gert Sørensen - har kritisk valgt de bedste ud, så der kun var 4 tilbage, som skulle optræde til finalekoncerten sammen med RadioUnderholdningsOrkestret.

2. pladsen og 50.000 kr. gik til den yngste af finalisterne, violinisten Niklas Walentin Jensen på bare 13 år, som Marie Rørbech kaldte for en "et ekstraordinært stort talent, som vi venter os utrolig meget af."

En delt 3. plads gik til pianisten Anne Sofie Sloth Nilausen og fløjtenisten Kenny Aaberg Larsen, på 18 og 19 år, som hver fik 25.000 gode danske kroner med sig hjem.

Vind i sejlene

At det virkelig betyder noget for en ung musiker at at vinde en konkurrence som Spil for livet, kan Bjarke Mogensen bekræfte.

Akkordeon-talentet, som også optrådte ved finalekoncerten i det gamle Radiohus, snuppede sidste år 1. pladsen ved Spil for livet, og det har hjulpet ham godt på vej med en karriere som professionel musiker:

- At vinde Spil for livet har betydet mange gode ting! Det har virkelig givet mig vind i sejlene, forklarede han til aftenens vært, Adrian Hughes.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter