Danmarks største YouTube-stjerne: Jeg bliver stoppet på gaden, uanset hvor jeg går hen

Vinderne var ved at revne af stolthed, da priserne for 'Årets videoskaber' og 'Årets video' blev uddelt ved Guldtuben lørdag aften.

Alexander Husum fik overrakt prisen som 'Årets videoskaber' af Gultubens ene vært, Rasmus Brohave, der selv modtog prisen i 2016. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

Lørdag aften stod i de digitale stjerners tegn.

Guldtuben 2018 indtog Royal Arena i København og hyldede Danmarks største YouTube-stjerner af enhver art.

Aftenens helt store vinder blev stemmeslugeren Alexander Husum, der kunne tage priserne for både 'Årets videoskaber' og 'Årets teamwork' med sig hjem for andet år i træk.

Det var da også en ovenud lykkelig sejrsherre, der stod tilbage i Royal Arena, da lyset blev tændt, og publikum så småt havde forladt salen.

- Det er en vanvittig aften! Det er fedt, at man kan lægge så meget arbejde i det, man elsker, og at det så bliver værdsat på den her måde. Det er en kæmpe aften, lyder det fra en stolt Alexander Husum efter showet.

Videoskaberen har 335.000 følgere på sin YouTube-kanal og over 100.000.000 samlede afspilninger på sine videoer.

Han peger på, at hans dedikation til mediet har været udslagsgivende for, at han kan hive de prestigefyldte priser hjem for andet år i træk.

- Det, at jeg vinder priserne for andet år i træk, betyder, at jeg har gjort noget bedre eller holdt mit niveau. Og at folk kan se, at jeg virkelig knokler røven ud af bukserne. Det er så vildt! Jeg elsker dem, der har stemt på mig, siger Alexander Husum.

Han kan da også mærke forskel på den stjernestatus, han havde sidste år, hvor han for første gang kunne kalde sig 'Årets Videoskaber', og så på den status han har opnået nu.

- Det har været et vanvittigt år. Det er gået fra, at jeg har været en, folk har kendt, til at jeg nu bliver stoppet på gaden uanset, hvor jeg går hen. Og det er pludselig i alle aldersgrupper. Så jeg har udviklet mig rigtig meget i det her år, lyder det fra Alexander Husum.

Fredrik sprang ud af skabet og vandt for bedste video

Aftenens anden store pris gik til Fredrik Trudslev, der tog sejren hjem i kategorien 'Årets video'.

I videoen 'Svaret som I har ventet på' springer 18-årige Fredrik Trudslev ud som homoseksuel i en følelsesladet seance. I skrivende stund har over 247.000 personer set den personlige video.

Og stoltheden strålede også fra det unge stjernefrø, der også var nomineret i adskillige andre af aftenens kategorier som blandt andet 'Årets rising star'.

- Jeg er rigtig stolt af mig selv, og jeg synes, det er for vildt, at vi kan leve i lille Danmark, og at man kan vinde en pris for at være sig selv. Så jeg synes, det er helt vildt, at jeg har vundet den her pris, siger Fredrik Trudslev efter showet og hæfter sig ved, at folk ikke har ændret holdning til ham efter annonceringen af sin homoseksualitet.

- Jeg har heldigvis kun fået rigtig positive reaktioner og søde beskeder. Og jeg har ikke følt, at folk har set anderledes på mig, lyder det med at stort smil fra den 18-årige YouTuber.

Fredrik Trudslev er også med i serien 'Influencers' på Yousee, hvor man følger hans liv i jagten på at blive en stor YouTube-stjerne. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)
Facebook
Twitter