Danmarks værste øjebæ

Holbæk Megacenter kåret som Danmarks grimmeste bygning lige efter parkeringsforholdene for cyklister i København som også var topscorer i dagbladets læserafstemning om arkitektoniske makværk.

Dagbladet Politiken har kåret butikscentret Holbæk Megacenter som Danmarks makværk nummer et.

I de sidste fire uger har der på dagbladets hjemmeside været en læserafstemning om Danmarks 7 største arkitektoniske makværk. Arkitekturmedarbejder ved Politiken, Karsten Ifversen er tilfreds med at Holbæk Megacenter blev nummer et med næsten 7.000 stemmer.

- Den mangel på planløsning, der kan ses på Holbæk Megacenter er en uheldig udvikling i arkitekturen, siger Karsten Ifversen til DR Online.

- Der er tale om store lagerhaller i beton, som ikke har nogen markant æstetik, og derfor bliver de udsmykket med enorme skilte.

Butikschef Brian Nielsen fra Tæppeland i Holbæk Megacenter siger at han ikke kan bruge kritikken til noget.

- Det er funktionelt og vores kunder er glade for det. De kommer ihvertfald langvejs fra for at handle hos os, siger Brian Nielsen.

Blandt de andre makværker som læserne havde stemt ind på listen over de syv værste er busterminalen på Rådhuspladsen, havnebyggeriet på Kalvebod Brygge og Nørreport Station - alle i København.