Dansk debutant er overrasket over filmpris

Danske Mads Matthiesen er overrasket og stolt over prisen for bedste instruktion ved Sundance Film Festival.

Det kommer bag på den danske instruktør Mads Matthiesen, at han natten til søndag vandt prisen for bedste instruktion af en ikke-amerikansk spillefilm ved Sundance Film Festival i Utah i USA.

Han får prisen for sin spillefilmsdebut 10 timer til Paradis, der handler om den 38-årige bodybuilder Dennis, der gerne vil finde kærligheden og prøver lykken i Thailand, hvor han efter mange fortrædeligheder finder sig en kæreste.

- Jeg er meget overrasket og stolt over at vinde denne her pris, siger Mads Matthiesen.

Mads Matthiesen deltog også i 2008 i Sundance Film Festival med kortfilmen Dennis, der har samme Dennis i hovedrollen som i 10 timer til Paradis - begge film med skuespilleren Kim Kold i hovedrollen.

Føles som et dejligt punktum

- Sundance har på mange måder været her det hele startede for 10 timer til Paradis, og det føles som et dejligt punktum at vinde denne fantastiske pris, siger Mads Matthiesen.

- Jeg håber virkelig, at filmen nu vil komme ud i verden og blive set af endnu flere mennesker, for det er på mange måder derfor, jeg har lavet den, siger han.

Mads Matthiesen er blevet fascineret af bodybuildermiljøet, som hans hovedperson færdes i og som skuespilleren Kim Kold har introduceret instruktøren til.

- Det sjove er, at bodybuilderne på den ene side er meget maskuline, på den anden side meget følsomme og feminine. Også Kim Kold besidder begge kvaliteter. Både det stærke og det skrøbelige. Så han har ikke nogen problemer med at leve sig ind i rollen, selv om han er meget anderledes end Dennis, forklarede Mads Matthiesen til Filmupdate 19. januar.

Også Lise Birk Pedersens Putin's Kiss vandt en pris ved filmfestivalen. Fotograf Lars Skree vandt for bedste fotografering i dokumentarkategorien.