Dansk filmklipper imponeret af Twilight-stjerne

DR Kultur har mødt den danske filmklipper Jacob Schulsinger, som har klippet Kristen Stewarts nye kortfilm.

Danske Jacob Schulsinger har klippet Kristen Stewarts kunstneriske kortfilm 'Come Swim'.

Den danske filmklipper Jacob Schulsinger har klippet to film på årets Cannes filmfestival i Frankrig, både Ruben Östlunds omtalte hovedkonkurrencenominerede 'The Square' og Kristen Stewarts kunstneriske kortfilm 'Come Swim'.

27-årige Kristen Stewart, der for Schulsinger repræsenterede 'Twilight'-universet, skulle vise sig at være en visionær kunstner.

- Jeg kendte hende mest fra 'Twilight'-filmene, og jeg tænkte, at umiddelbart var jeg ikke så vild med at lave en film, bare fordi det var en kendt stjerne, fortæller Jacob Schulsinger.

Energibundt

Men det skulle vise sig, at amerikanske Kristen Stewart, der udover Twilight-sagaen har medvirket i film som 'Panic Room', 'Into the Wild' og 'Adventureland', havde en masse at byde på. Hun har de senere år udforsket mere smalle og eksperimentelle film.

- Hun er totalt energisk og helt vildt oppe at køre over det arbejde, hun laver. Det var en fed energi, og derfor fik jeg lyst til at lave noget med hende, forklarer han.

Jacob Schulsinger har blandt andet klippet Ruben Östlunds seneste tre film, og sammen med Molly Marlene Steensgaard har han klippet Lars von Triers 'Nymphomaniac' samt den danske instruktørs kommende film, 'The House That Jack Built'.

Se interviewet med Jacob Schulsinger i videoen herover artiklen

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk