Dansk Grand Prix-legende bliver hyldet: Får sin egen plads midt i hovedstaden

Den folkekære sanger Tommy Seebach hædres med en plads i sit navn på Frederiksberg i hovedstaden.

Fredericia Teater har de seneste år haft stor succes med hyldestmusicalen 'Seebach' om Tommy og Rasmus Seebach. Nu hyldes Seebach Senior med egen plads på Frederiksberg og gade i Aarhus. (Foto: Steen Ole © Ritzau Scanpix)

Man kan næsten ikke forestille sig et mere oplagt sted at sidde på en bænk og se op 'under stjernerne på himlen' end på en plads opkaldt efter den afdøde Melodi Grand Prix-legende Tommy Seebach.

En sådan plads er netop blevet en realitet, efter By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune har vedtaget, at den folkekære sanger får en plads opkaldt efter sig; Tommy Seebach Plads.

Det skriver TV 2 Lorry.

Lyt til 'Under stjernerne på himlen', mens du læser videre.

Tommy Seebach Plads kommer til at ligge på hjørnet mellem Nordre Fasanvej og Godthåbsvej på Frederiksberg – ikke langt fra Fuglebakkekvarteret, hvor Tommy Seebach i årevis boede sammen med sin familie.

- Jeg er rigtig glad for, at det langt om længe lykkes at overbevise flertallet om, at en af Frederiksbergs stolte sønner skal mindes med en plads. Det var her, han boede store dele i sit liv og stiftede sin familie, siger Michael Vindfeldt (S), der er 2. viceborgmester i Frederiksberg og medstiller af forslaget, til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Og så er det ret fint, at også dem, som ikke bare er succesrige hele vejen gennem deres karriere, bliver hædret.

Familien: Tommy ville have været stolt

Tommy Seebach slog for alvor igennem som en del af gruppen Sir Henry & His Butlers i midten af 1960'erne og opnåede siden stor succes i eget navn.

Hele otte gange deltog han i Dansk Melodi Grand Prix og vandt de tre af gangene – med henholdsvis 'Disco Tango' (1979), 'Krøller eller ej' (1981) og ikke mindst 'Under stjernerne på himlen' (1993), som hans ene søn, Rasmus Seebach, med stor succes genindspillede på sit andet album, 'Mer' end kærlighed', i 2011.

Ifølge TV 2 Lorry har Seebach-familien tidligere givet udtryk for, at de glæder sig over projektet om Tommy Seebach Plads.

- Det var på Frederiksberg, at vi blev til en familie, og kvarteret havde derfor en helt særlig plads i hans hjerte. Tommy ville have været enormt stolt, og derfor er det naturligvis et projekt, vi kun kan støtte op om, udtalte Seebach-familien i en pressemeddelelse, da forslaget blev stillet.

Frederiksberg Kommune forventer at indvie pladsen i foråret 2019.

Facebook
Twitter