Dansk instruktør: Jeg gik helt kold

Den danske instruktør Joachim Back gik helt i sort, da han skulle på scenen for at modtage en Oscar for Bedste Kortfilm.

- Jeg kan ikke huske, hvad jeg stod og sagde, fortæller Joachim Back, kort tid efter at den danske instruktør har været på scenen for at modtage en Oscar for Bedste Kortfilm.

- Det gik bare så hurtigt. Det var som om min krop løftede sig selv og gik ned på scenen. Og så gik jeg bare helt kold. For helvede, jeg står stadig og kniber mig selv i armen, siger Joachim Back, der til daglig bor i Brooklyn med sin kone Mette Ambro, der også er producer på filmen, og deres to børn på seks og ni.

Den der guldmand

Med tårer i øjnene fortæller Joachim Back om opkaldet fra børnene, der kom kort tid efter han fik statuetten i hånden.

- Jeg bliver meget rørt, når jeg tænker på det. Min søn sagde "Vi gjorde det, far", og min datter sagde, at nu havde jeg fået den der guldmand, fortæller instruktøren, der før kortfilmen "The New Tenants", som altså indbragte ham en Oscar, ikke har rørt fiktionsgenren.

Det er nemlig hans første film - men bestemt ikke den sidste. Og næste gang bliver det nok en spillefilm.

- Jeg elsker at arbejde med skuespillere og en god historie, så jeg drømmer om at lave en rigtig spillefilm, fortæller han.

/ritzau/

Facebook
Twitter