Dansk kor vinder stor konkurrence i udlandet: 'Vi er simpelthen så overvældede og glade'

Mandskoret BarbAros vandt søndag aften en europæisk korkonkurrence i Barcelona.

Mandekoret Barbaros fra Aarhus fik søndag aften sejren i den europæiske 'Let the Peoples sing'-konkurrence i Barcelona.

Hvor mange aarhusianere skal der til for at vinde en sangkonkurrence?

Svaret er 28... Det var i hvert fald tilfældet søndag aften, hvor mandskoret BarbAros fra Aarhus sang sig helt til tops i den europæiske korkonkurrence 'Let the Peoples Sing'.

- Vi er simpelthen så overvældede og glade, siger korets dirigent, Jonas Rasmussen, på en mobil fra Barcelona, hvor finalen blev afholdt.

- Da vi tog af sted hjemmefra, havde vi absolut ingen forventninger om at vinde. Og det blev kun værre, da vi hørte de andre kor hernede. De er simpelthen så vanvittigt dygtige, siger kordirigenten.

I alt konkurrerede ni amatørkor i tre kategorier i konkurrencen. Her vandt BarbAros ikke bare deres 'åbne' kategori – de vandt også den samlede førstepris, The Silver Rose Bowl.

'Let the Peoples Sing' bliver afholdt hvert andet år, og for bare fire år siden var det Aarhus Pigekor, der løb med sejren og tog sølvrose-skålen med hjem. I år var det så mændenes tur.

BarbAros' sangere er mellem 16 og 32 år, og Jonas Rasmussen fortæller, at de op til den nervepirrende finale gjorde meget ud af sammenholdet og koncentrationen:

- Da vi kom ind på scenen, smeltede det hele sammen og peakede på det helt rigtige tidspunkt, siger han.

Du kan høre et nummer med BarbAros her:

Mange af korene til konkurrencen stiller op med klassisk korsang. Men i finalen var BarbAros alligevel tro mod deres 'barbershop'-stil. En sangtradition, der efter sigende begyndte med mænd, der sang i køen hos de amerikanske barbersaloner, mens de ventede på at få hår og skæg trimmet.

- Vi havde valgt nogle sange, vi elsker, og som vi er vant til at synge. Så vi viste, hvad korsang også kan være. Og det er der så nogen, der har taget til sig, siger Jonas Rasmussen med et vindende grin.

Du kan høre hele finalen i 'Let the Peoples Sing' på DR Radio (klik her) - eller se den hos den catalonske tv-station Tv3 (klik her - Barbaros' optræden begynder 52.30 inde)

Medlemmerne i BarbAros fejrer deres sejr i Barcelona. (© PRIVATFOTO)