Dansk kunstner: Det nationale må vige

At der er så få danskere med på Kunsthal Charlottenborgs forårsudstilling, er prisen man må betale, når man har internationale ambitioner, siger Rasmus Eckhardt, der er én af syv danske kunstnere på udstillingen.

Kun syv ud af 54 kunstnere på Kunshal Charlottenborgs Forårsudstilling er danskere i¨år. Et markant lavere tal end i 2010, hvor der var hele 31 danske kunstnere blandt de 45, som var tilknyttet udstillingen.

At der er så få danske kunstnere med, har at gøre med den nye direktørs internationale ambitioner, mener Rasmus Eckhardt, der er én af de syv danske kunstnere som udstiller på Forårsudstillingen.

-Den nye direktør (Mark Sladen, red.) har ambitioner, og ønsker at gøre Kunsthal Charlottenborg til en international kunsthal, og derfor ønsker han også, at bruge internationale kunstnere. Jeg siger ikke, at juryen bevidst har fravalgt danskere, men jeg tror da, at direktørens ambitioner har ligget i baghovedet, når de har udvalgt de udstillede værker, mener Rasmus Eckhardt.

Han ærgrer sig dog over, at der er ingen danskere var blandt de nominerede til Juryprisen.

Dansk pris til dansk kultur

- Det er jo en dansk pris, som skal hædre dansk kultur. Det er jo lidt svært, når der overhovedet ikke er nogen danskere blandt de nominerede, siger Rasmus Eckhardt.

Han understreger, at han ikke mener, juryen er gået på kompromis ved udvælgelsen af værkerne til Forårsudstillingen.

- Niveauet er jo på ingen måde lavt. Men jeg tror som sagt, juryen har tænkt over, at udstillingen skal have et internationalt snit. Og det har jeg sådan set også selv forståelse for, siger Rasmus Eckhardt.

Facebook
Twitter