Dansk kurvet model har succes i New York: - Hvor er det fedt, at der også er plads til mig

Da 25-årige Christine Johansen opgav at tilpasse sig modebranchens idealer, fik hun det ikke bare bedre med sig selv. Hun landede også en modelkontrakt med Calvin Klein.

25-årige Christine Johansen kæmpede i mange år for at leve op til modelbranchens idealer. Nu spiser hun hvad hun vil. (© Gossip Models)

I sommeren 2014 var Christine Johansen ved at opgive ævred.

Hun havde arbejdet som model i knap ti år, men det var efterhånden blevet en konstant kamp for hende at holde vægten og leve op til modelbranchens strikse krav til de såkaldte ’straight-size’-modeller.

De skal helst have et hoftemål på under 90 centimeter, og uanset hvor meget Christine Johansen trænede og passede på, hvad hun spiste, lå hun hele tiden og svingede omkring den magiske grænse.

I anledning af at DR i næste uge sætter fokus på skønhedsidealer, har vi talt med den kurvede model Christine Johansen.

Kurvet undertøjsmodel inspirerede

- Jeg var meget tæt på at sige stop. Det var blevet så surt det hele, og jeg havde følelsen af, at jeg snart ikke kunne mere, siger den i dag 25-årige model over telefonen fra London.

Hun er på vej til lufthavnen for at flyve tilbage til New York, hvor hun har boet og arbejdet som model det sidste år.

For inden Christine Johansen nåede at kaste håndklædet i ringen, så hun noget under en strøgtur i København, der fik hende på andre tanker.

På varehuset Magasins facade hang en undertøjsreklame for Calvin Klein.

- Jeg så den her pige, som så totalt godt ud. Hun var en størrelse 40 eller 42, og hun strålede bare og lignede en million. Hun havde den samme krop, som jeg ville have, hvis jeg bare spiste normalt og ikke hele tiden obsessede omkring træning, og hvad jeg puttede i munden.

'Opgradering' til curvy gav selvtillidsboost

Billedet forestillede modellen Myla Dalbesio, hvis kropsmål i modelverdenen går under betegnelsen ’curvy’. Og det var en øjenåbner for Christine Johansen.

Hun gik op på sit københavnske modelbureau og bad dem kontakte Dalbesios bureau i New York med henblik på at blive castet som curvy model der.

Bureauet JAG har slået sig op som et ’all-size’-bureau, og det tiltalte Christine Johansen.

- Det ligger mit hjerte meget nær, for jeg vil helst ikke puttes i en kategori. Jeg synes, at det ville være meget federe, hvis man bare var model – i stedet for at blive kategoriseret ud fra, hvor mange centimeter man måler om taljen, siger hun.

Christine Johansens kampagnebillede for undertøjsmærket Calvin Klein. (© Calvin Klein)

I dag arbejder hun som model i New York. Hun er blevet castet af JAG og har for nylig landet et job som undertøjsmodel for Calvin Klein – lige det, hun drømte om, dengang hun gik rundt i København og var træt af hele tiden at skulle forholde sig til talje-hofte-ratio.

- Før kunne jeg blive helt stresset, hvis jeg skulle op og måles. Nu booster mit bureau min selvtillid og hver gang, jeg tager på arbejde, tænker jeg: Hvor er det fedt, at der også er plads til mig.

Slog sig selv i hovedet

Dengang Christine Johansen begyndte at arbejde som model som 15-årig, fik hun at vide, at hun skulle holde sig fra nutella og kage.

Så raslede kiloene af hende, og hun opfyldte uden problemer modelbranchens strikse krav til hofte-taljemål.

Men som hun blev ældre, begyndte hendes krop at få mere kvindelige former. Og med årene blev det sværere og sværere for hende at leve op til kravene.

- Jeg tænkte helt vildt meget over, hvad jeg spiste og skulle hele tiden træne. Det med konstant at skulle presse sin krop til noget, som den ikke umiddelbart er skåret til – det blev til sidst for ekstremt i forhold til, hvordan jeg ville leve, siger Christine Johansen.

Hun havde lige mødt sin kæreste, og selvom hun havde en drøm om at komme til Paris og arbejde som model, gav forholdet hende et andet fokus. Og det strenge kost- og motionsregime, hun havde underlagt sig selv, holdt op med at være sjovt.

- Det gik op for mig, at jeg kom til at sidde og slå mig selv i hovedet over, at jeg ikke kunne opfylde målene, siger hun.

Modelbranchen mere åben for forskellige kropsformer

På det tidspunkt var Christine Johansen fyldt 23 og havde siden hun begyndte at arbejde som model aldrig tænkt over, at hun måske ikke behøvede ligne de tynde modeller i bladene. Indtil hun så den kurvede kvinde på Magasins facade.

- Det tog alder og erfaring at indse, siger hun.

Og et skub fra kæresten, der forsikrede hende om, at hun var smuk uanset hvad.

Men også modelbranchen har forandret sig og er blevet mere åben over for forskellige kropsformer, mener Christine Johansen, der i dag har et hoftemål på 104 centimeter.

- Dengang havde det ikke været muligt for mig at arbejde som model med den størrelse, jeg har nu. Der er en rivende udvikling i gang, og det er super spændende at være en del af.

- Når man som ung pige åbner magasinerne og kun ser åleslanke modeller med smalle taljer og hofter, tror man måske også, at det er den eneste rigtig måde at se ud på, lyder det fra Christine Johansen.

Hun er glad for at få lov at være forbillede for de unge piger, der bedre kan se sig selv i en kropstype som hendes.

- Jeg ville ønske, at mit 14-årige jeg kunne have set det samme og ikke have følt, at det kun var et bestemt skønhedsideal, som var okay.

- Så kunne jeg måske have slappet lidt mere af og ikke behøvet stresse så meget for at passe ind i en bestemt form.

FacebookTwitter