Dansk Obama-portræt til Det Hvide Hus

Et portræt af Barack Obama, lavet af den danske kunstner Gugger Petter, kommer nu at og hænge i Det Hvide Hus. Kæmpeportrættet, der måler 2,5 x 2,5 meter, er lavet af avispapir.

Et portræt af USA's kommende præsident Barack Obama, lavet af den danske kunstner Gugger Petter, kommer nu op at hænge i Det Hvide Hus.

Gugger Petter er bosat i USA og laver alle sine værker af avispapir.

Ukendt værk blev kendt

I USA er hun et stort navn, og har billeder på museer både i Boston og Denver. Med portrættet af Obama er hun blevet endnu mere kendt.

Kun fire søndagsaviser blev brugt på Obama-værket, der måler 2,5 X 2,5 meter. Det blev lavet for år tilbage og har hængt i Barack Obamas kampagne-hovedkvarter.

- Da jeg fik bestillingen var han slet ikke nomineret. Men så går han hen og bliver valgt til præsident, så det er meget spændende, siger hun til DR Nyheder.

Ikke så stor

Og Gugger Petter kan også fortælle en lille anekdote om det store kunstværk. For Barack Obamas kone, Michelle, har kommenteret det.

- Når Barack og Michelle, de er i nærheden af værket, så driller Michelle ham og siger, at nu skal han ikke tro, at han er så stor.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter