Dansk rapper får delt intime videoer mod sin vilje: 'Det er dybt fucking ulovligt'

Tessa har indgivet en politianmeldelse i sagen, hvor der er blevet delt videoer af hende uden hendes samtykke.

Den danske rapper Tessa spiller koncert på Countdown-scenen under Roskilde Festival 2019. Nu har hun fået delt intime videoer uden samtykke. (Foto: Thomas Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Har du nogensinde delt en intim video af dig selv med én, du stolede på?

Så har du måske alligevel haft en lille frygt i baghovedet om, at videoen en dag kunne havne i de forkerte hænder.

Den frygt er nu blevet til virkelighed for den danske rapper Tessa, der har gjort kometkarriere på rekordtid, efter hun i år har indtaget hitlisterne med numre som 'Snakker for meget' og 'Ben'.

Det fortæller hun i et videoopslag på sin Instagram-konto:

- Lige nu er der nogle videoer i omløb af mig, hvor jeg ikke har ret meget tøj på, og jeg ryger en joint, og jeg lever livet. Jeg synes, jeg ser flot ud - jeg er meget glad for de her videoer, siger hun blandt andet i videoen.

Videoerne er imidlertid blevet delt uden Tessas tilladelse, hvilket har fået rapperen til at indgive en politianmeldelse hos Midt- og Vestsjællands Politi.

- De her videoer er blevet sendt privat til folk, og derfor er det ulovligt at dele dem på internettet uden min tilladelse, siger hun i den to minutter lange Instagram-video og fortsætter:

- Det betyder altså, at der er nogle af jer derude, som har fået en politianmeldelse. Jeg vil bare gerne sige til alle haters, til pressen, at jeg ikke har yderligere kommentarer. De videoer har jeg lavet og sendt i god tro til folk, jeg troede, jeg kunne stole på.

- Det viser sig, at det kan man ikke.

Politi bekræfter anmeldelse

Holdet bag Tessa bekræfter over for DR, at der er indgivet en politianmeldelse i sagen, men afviser at give yderligere kommentarer i sagen - ligesom Tessa ikke ønsker at udtale sig.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter man også, at man har modtaget en anmeldelse om uberettiget videregivelse af billeder, og at sagen er i den indledende efterforskning.

- Vi kan ikke oplyse yderligere om sagen på nuværende tidspunkt, lyder det i et skriftligt svar fra Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Tessa har ikke ønsket at udtale sig til DR om sagen, men henviser i en video på Instagram i stedet til podcasten 'Gør det du frygter'. - Hør min podcast, hvis du har spørgsmål, siger hun i Instagram-videoen. (Foto: Thomas Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Tessa forklarer i Instagram-videoen, at sagen på ingen måde er slut for hende.

- Det her er også et kæmpe fucking opråb til alle de piger og drenge, som har været igennem det her: Speak the fuck up! (Fortæl omverdenen om jeres oplevelser). Det er ikke okay, og det er dybt fucking ulovligt.

Hun sender samtidig en tak til de folk, der har sendt hende bevismateriale i sagen.

- I skal bare vide: Jeg er ikke knækket på det her. Der skal fucking meget mere til at knække mig.

FacebookTwitter